Как да сготвим най – вкусното печено свинско месо? – Фермерско свежо месо

Как да сготвим най – вкусното печено свинско месо?

Избрали сме фермерско свежото си месо, поканили сме приятели да споделят вкусното ястие и сега е моментът да изберем предпочитания от нас метод за приготвяне. Първо, добре е да имате предвид няколко основни точки, които важат за всеки начин на приготвяне – печене, пържене, барбекю или готвене на ниска температура.

  • Няма нужда да пресготвяте свинското, за да бъдете сигурни, че е добре приготвено. Всъщност, то може да бъде спокойно хапвано с лек розовеещ цвят точно по средата ( с изключение на каймата и колбасите)
  • Свинското месо (както всяко друго месо) продължава да се готви дори след отстраняване от огъня. За най-добри резултати, оставете ястието си непокрито за 1-2 минути в топла среда преди сервиране (с изключение на колбаси и кайма).
  • Винаги режете месото напречно на мускулните влакна, за да го запазите по – меко.
  • Избягвайте честото задушаване на месото по време на готвене.
  • За най-добри резултати месото трябва да се съхранява известно време на стайна температура преди готвене.
  • Мариноването може да добави допълнителен вкус и мекота, особено при приготвянето на барбекю.

За перфектното печено свинско с хрупкава кожичка има само няколко прости правила, за да накарате цялото семейство да хапва с апетит. Нуждаете се от: огън, сол и мазнина. А за да получите най – добри резултати ето още 7 важни стъпки, които да имате предвид:

  1. Изключително важно е да запазите кожата на прасето колкото се може по – суха, преди да започнете да приготвяте месото.
  2. Остранете месото от опаковката и подсушете добре с хартиена салфетка. С малък остър нож през интервал от 1 см направете малки разрези в кожата, като внимавате да не срежете месото. Ако имате възможност, оставете го да престои непокрито в хладилника за час или в идеалния случай – за цяла нощ. По този начин кожата се изсушава допълнително.
  3. Когато сте готови да готвите, поставете свинското върху метална скара в мивката и излейте кана с вряла вода върху кожата. Отново подсушете добре с хартиена кърпа.
  4. Натрийте месото с 1 супена лъжица растително олио и половин супена лъжица сол, като се уверите, че проникват в разрезите.
  5. Поставете свинското върху метална скара в тава за печене и гответе при 240 ° C, докато кожата стане хрупкава – около 50 минути.
  6. Намалете фурната до 180 ° C и гответе за 30-35 минути на килограм, в зависимост от това колко точно желаете да е изпечено.
  7. След като го извадите, оставете печеното да почине за 10 минути преди да нарежете

Важно: За да постигнете перфектната коричка, най – важна е температурата на фурната.

За печено без коричка:

  1. Загрейте предварително фурната до 180 ° C
  2. Внимателно запечете месото в горещ тиган
  3. След това го поставете във фурната и го гответе за по 45 минути на килограм.
  4. След изваждане го оставете да отпочине за 5 до 10 минути и добър апетит!