Месо за закуска? – Фермерско свежо месо

Месо за закуска?

В България често чуваме израза, че „закуската е най – важното ядене през деня” . Но какво включва тази „важна закуска” също не е без значение. Нека пропуснем за момент евтините въглегхидрати и да се фокусираме върху закуската, която всички атлети предпочитат – месо и ядки.  Това са съставките, което ще ви помогнат още от самото начало на деня да максимизирате енергията си и да се фокусирате психически.

Но защо месото и ядките са толкова ефективни? Отговорът на този въпрос ще намерите в редовете по – долу:

Месо за устойчива сила:

Може и за някои от нас да е странно да приготвят пържола или ребра за закуска, но всеки, който го е пробвал, признава, че това води до повишаване на енергийните нива, по – добър фокус и не толкова голямо желание за вредни храни.

Тайната е, че месото, поради високото съдържание на протеини, създава постепенно повишаване на кръвната захар през целия ден. Захарта и други прости въглехидрати може да ви дадат бърз тласък, но липсата на протеин означава, че доброто чувство няма да продължи. Статия от 2011 г., публикувана в списанието Затлъстяване, разглежда това явление, като изучава две групи затлъстели мъже: една, която спазва високопротеинова диета, а другата, която консумира протеини в нормални количества. Субектите на проучването съобщават, че не чувстват толкова голям глад, фиксират се по – малко върху храната и нямат нужда от нощни закуски за разлика от по-ниската протеинова група.

Няколко проучвания се провеждат и с фокус върху  производителността на служителите и моделите на внимание на децата по отношение на техните сутрешни хранителни навици. Те стигат до заключението, че енергията и психическото предимство на високопротеиновата закуска се усещат не само сутрин, но и през следобеда.

Ядки за стабилна кръвна захар:

Ядките са чудесни източници на здравословни мазнини, които помагат на тялото ви да поддържа нивото на кръвната захар стабилно за дълги периоди от време. В реалния живот, стабилната кръвна захар се превръща в постоянна енергия и бдителност.

В случай че изберете да заложите на този топ закуска, важно е да редувате различни протеини, което ще предотврати развитието на всякакъв род алергии. Промяната на протеиновите ви източници също дава възможност да изпробвате нови и екзотични протеини, които могат да предложат впечатляващи хранителни профили. Като пример, типичен хамбургер от 100 грама говеждо ще достави 7.8 грама протеин, докато биволското месо ще ви осигури 19.9 грама. Ако можете да го намерите, дивото месо също предлага различни предимства пред домашното месо, включително по-здравословен баланс на омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Екипът на Фермерско Свежо вече е в трескава подготовка на свежи идеи, които да обогатят менюто ви на закуска и да ви гарантират, че ще получите така важния протеин за деня.