Евтини разфасовки: агнешко – Фермерско свежо месо

Евтини разфасовки: агнешко

Продължаваме нашата поредица с информация за по – евтините разфасовки от различните видове месо. Първата част посветихме на говеждото, а днес ще разгледаме и друго любимо наше месо – агнешкото.

lamb, lamb meat, lamb cuts

Не може да се отрече радостта от добре приготвеното агне, но разфасовки като филе и пържоли може да ви излезнат доста скъпо. Затова вместо да посягате към тях само в по – редки моменти,  екипът на Фермерско Свежо ще ви запознае с по – евтините им алтернативи, които може да си хапвате без угризения и лишения ежедневно. Тук също ще напомним, че най – добре е да пазарувате от места, където има достатъчно богато разнообразие от свежо фермерско месо и може да избирате измежду различни видове разфасовки.

Много от по – евтините разфасовки изискват бавно готвене, за да стане месото по – меко, но това означава и че по този начин ще запази своя уникален вкус. Един от водещите чуждестранни месари –  Brindon Addy дори предлага да добавяте малко агнешко месо към различните разфасовки говеждо месо, за да се получат разнообразни текстури и аромати.

Плешка  – това е алтернативата на агнешкия бут. То е с повече мазнини, но и много богато на аромати. Изисква по – бавно приготвяне и е идеално за задушаване.  Добре е да го готвите с костта, за да омекне още по – добре. Вариант е също да го запечете с картофи, за да може да използвате соковете му за овкусяване.

Врат  – той е по – евтин от месото от шията на животното, което се намира в по – средната му част.  Най – добре се приготвя, когато е нарязан на кубчета и задушен в течност/сос на ниска температура.

Рамстек   – Прясно отрязано месо от гърба на животното. Подходящо е за гриловане, печене във фурната и дори пържене под формата на пържоли с или без кост.

Гърди – тази част от агнето трябва да бъде готвена много бавно, за да се отстрани мазнината. Може да си я закупите обезкостена или да премахнете костите и ребрата, след като я приготвите.

Екипът на Фермерско Свежо вече е в търсене на свежи идеи за вкусни рецепти с любимото месо и очаквайте още много интересна информация от нас по темата.