5 традиционни ястия от европейски държави с любимото месо – Фермерско свежо месо

5 традиционни ястия от европейски държави с любимото месо

Когато сме туристи в дадена държава, не се запознаваме само с историята, културата и населението ѝ. Задължително е и да опитаме кухнята ѝ, да попием от вкусовете и да намерим нов любим деликатес може би…

Днес екипът на Фермерско Свежо ще ви заведе на кратко европейско пътешествие и ще ви разкрие малко повече за някои от традиционните месни ястия в 5 държави от Стария континент:

  1. Къри наденичка в Германия – има стотици видове наденици в Германия, но една от най-популярните версии за бързо хранене (imbiss) е тази с къри. Можете да си я поръчате с или без обвивката на колбаса, но тя при всички случаи се сервира нарязана и поръсена с къри на прах и кетчуп. Можете да избирате измежду различни подправки, но задължително препоръчваме комбинацията с пържени картофки и газирана напитка за най – автентично преживяване. В Берлин дори има цял музей, посветен на наденицата, така че по-любознателните от вас могат да научат повече за предпочитания вкус.
  2. Традиционната английска закуска – но изобщо не си мислете, че тя се състои само от яйца, бекон, боб, пържени домати и черен пудинг. Винаги има вариант и за сандвич с бекон, който може да намерите във всяка една пекарна.
  3. Унгарски гулаш – унгарците похапват гулаш в продължение на векове. Обикновено това е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправени с червен пипер. Най-често се сервира в издълбано хлебче и с бира.
  4. Хагис в Шотландия – овче шкембе, пълнено с овес и други подправки. Не оставяйте описанието да ви изплаши – може просто да се изненадате колко вкусно е всъщност! В Единбург можете дори да опитате хагис бургери!
  5. Яхния в Ирландия – може би това е заради известното бурно ирландско време, но няма нищо по-добро от една вкусна яхния във влажен ден в Ирландия. (И наистина – повечето дни са такива!) Традиционно направена от агнешко, тази яхния най-добре се комбинира с бира.

А вие опитвали ли сте нещо от гореизброените и бихте ли се осмелили с шотландския хагис?