Методът 3-2-1 за перфектните свински ребърца – Фермерско свежо месо

Методът 3-2-1 за перфектните свински ребърца

Най – големият проблем, който всички ценители на ребърцата имат е, че месото им се получава сухо и твърдо.  Методът 3-2-1, който е наречен така поради трите серии на готвене, почти ви гарантира меко месо, откъсващо се без никакво усилие от костта. Всичко, което ви е нужно за този метод, е голям лист алуминиево фолио и много време. Останалото си е част от нормалния процес на опушване на ребрата.

Как работи 3-2-1 методът?

Ако знаете как да опушвате свински ребра, то единственото, което е нужно да имате предвид, е: опушвате както нормално през първите три часа, след това трябва да готвите ребрата за два часа, обвити в фолио и накрая – да постоят за още един час върху разгънатия лист.

Това дава на месото време да поеме дима през първите три часа, когато той се абсорбира в най – голяма степен. По време на увиването им във фолио ребрата се задушават, което ги прави по-нежни и разхлабва месото от костите. През последния час те се излагат отново на суха, димяща топлина, за да образуват коричка на повърхността.

Какво представлява 3-2-1 процесът?

В действителност не се нуждаете от допълнителни консумативи или оборудване за този метод – само ребрата, подправките, алуминиевото фолио, сос за барбекю, ако желаете, и пушека или въглен. Планирайте шест часа време за готвене. А ето и как протича той стъпка по стъпка:

  1. Пригответе ребрата като премахнете ципите и втрийте подправките.
  2. Поставете ги с костта надолу в мястото за опушване на температура от 110 градуса по Целзий за три часа.
  3. Премахнете ги и ги увийте плътно в алуминиево фолио, за да не влиза въдух. Върнете ги за опушване, отново с костта надолу за още два часа.
  4. Премахнете фолиото и ги върнете пак по същия начин за още час.
  5. Нанесете сос на ребрата (ако искате) през последните 20 до 30 минути от времето за готвене. Уверете се, че температурата на готвене е под 265°F (130°C), за да предотвратите изгарянето и нанесете соса на няколко тънки слоя.

А с какво си подхождат най – много ребрата? Екипът на Фермерско Свежо ви предлага да наблегнете на пушените немски бири и качественото българско месо.