Су вид – предимства и недостатъци – Фермерско свежо месо

Су вид – предимства и недостатъци

Снимка: Pedro.serna

След като ви запознахме с основите на този сравнително иновационен метод в кулинарното изкуство, екипът ни реши и да открои някои плюсове и минуси, които прилагането му може да има. Затова, ако за момент, четейки предишната ни статия сте се замислили дали да си закупите специалния уред за готвене, отделете няколко минути и да прегледате информацията „за” и „против”.

Предимства:

  1. Уредът е лесен за употреба – всичко си идва с инструкции и в момента, в който поставите продукта вътре, няма нужда да стоите отгоре.
  2. Няма опасност да пресготвите нещо, а прецизният контрол на температурата с точност до 0.1 градус гарантира всеки път перфектно приготвена храна.
  3. Храната се сготвя равномерно от всички страни и повърхности.
  4. В су вид може да се готви почти всичко – меса, яйца, десерти, морски дарове
  5. Су вид готвенето придава по-наситен вкус на храната.
  6. Зеленчуците, които се обработват с този метод, запазват своя цвят и хрупкавата си текстура.
  7. Запазва се естественият аромат и сокове на храната и се получават отлични вкусове и текстури. Не нарушава и не отнема полезните качества на храната.

Недостатъци:

  1. Уредът е сравнително скъп за домашна употреба и не винаги е икономически изгоден за едно домакинство.
  2. При този метод на готвене не можете да получите хрупкавата коричка на печеното на грил пиле или приятният аромат на пушек от барбекюто, останал като вкус на изпечената пържола.
  3. Важно е да съчетаете добре продуктите във вакуума, защото в противен случай храната ви ще има неприятен вкус.
  4. По – подходящо е за приготвяне на храна в индустриални/по – големи количества.

Нашият извод е, че като цяло този тип готвене е насочено към приготвянето на храна в ресторанти или при подготвяне на кетъринг за събития. То гарантира един и същи вкус на храната, равномерно изпичане и възможност приготвената храна да се затопли непосредствено преси употреба.