5 причини да пиете бира с пържолата си – Фермерско свежо месо

5 причини да пиете бира с пържолата си

бира и пържла

Може би е заради набиращата все по – голяма популярност крафт бира, но все повече хорая предпочитат бирата за компания на любимото си ястие – пържолата. Въпреки, че е прието да сервирате Каберне с интензивен вкус към рибай стека или плътно Бургунди към филе – миньона си, то нищо не може да замени простотата и достъпността на ледено студената хмелова напитка.

А ето и 5 – те причини от екипа на Фермерско Свежо, които ще ви убедят да се доверите на точно тази комбинация:

  1. Има подходяща бира за всяка разфасовка месо – от сладките стаут бири до меки на вкус Але – та, налице е почти безкраен вариант на крафт бири. Има толкова много разновидности, че независимо от вида на пържола, която приготвяте, може да намерите бира, която да й пасва перфектно. Опитайте печен стаут с грилования ви стек или червено але, ако сте заложили на пържола на тиган.
  2. Бира за всеки сезон – пивоварите са станали доста креативни с рецептите, особено когато става дума за сезонни бири. Летните селекции се отличават с цитрусови нотки, а зимните – са с богат вкус на подправки, който да ни стопля в студените месеци. Сезонната селекция винаги може да превърне вечерята, състояща се от пържола и бира, в подходяща за всякакви атмосферни условия навън.
  3. Леката горчивина на бирата балансира мазнината от пържолата – филетата и рибаят са разфасовки, доста богато мраморирани и наситени с мазнини. Отличават се с богат вкус, който може да завладее всичките ви сетива. Тук на помощ идва бирата. Хмеловите напитки от сортове като ИПА, светло але и сешън ИПА са перфектният балансьор, когато става въпрос за по-мазно месо. Когато наситите рецепторите си, бирата е тази, която ще подготви небцето ви за истинския вкус на пържолата, а не за нейната мазнина.
  4. Бирата е студена, а пържолата – гореща – нищо не удовлетворява вкусовите ви рецептори като сочна пържола, но гарантираме, че ще си мислите така, докато не я съчетаете с глътка леденостудена бита. Това е освежаващо комбо, което дори и охладеното червено вино просто не може да пресъздаде.
  5. Въглеродът изчиства небцето ви преди всяка хапка – искате да вкусите всичко от чинията си? Всяко едно късче месо? Пиенето на бира между хапки ефективно изчиства небцето ви. Газираната напитка пречиства устата ви от останалите вкусове и ви подготвя за всяка следваща хапка, сякаш ви е първата.

Убедихме ли ви да изпробвате и вие? А в статията ни, посветена на правилната комбинация между месото и бирата може да намерите още много любопитни факти и трикове как да съчетаете фермерско свежо с хмеловия елексир.

Наздраве!