Сос за пържоли – Фермерско свежо месо

Сос за пържоли

сос за пържоли

Пържолите вече са готови, но се оказва, че нямате подходящ сос за тях. Тук на помощ идва екипът на Фермерско Свежо, защото се оказва, че е лесно да си направите собствен сос само с две основни съставки. Не е трудно за изпълнение и не е скъпо, а резултатът може да ви накара повече да не посегнете към алтернативите в магазина.

Тази проста рецепта не изисква готвене и може да се направи за по-малко от две минути, както и да се персонализира според вашия вкус и диета. Сосът пасва чудесно на пържоли, хамбургери, месо или каквото и да е друго ястие, за което обикновено сте използвали специален сос за пържоли.

Всичко, от което се нуждаете за домашно приготвен сос, е кетчуп и сос Уорчестър.

Начин на приготвяне:

За да направите соса, изсипете 1/2 чаена чаша кетчуп в малка купа. Добавете 1/4 чаша от същата мярка и сос Уорчестър. Ако предпочитате по-силен вкус, който да прилича повече на това, което купувате в магазин за хранителни стоки или в получавате в ресторант , увеличете Уорчестъра до 1/2 чаша. Смесете добре съставките и направете бърз тест за вкус, за да видите дали трябва да направите каквито и да е корекции.

Съхранявайте неизползвания сос в хладилника, защото докато не добавите свежи съставки, той трябва издържи свеж толкова дълго, колкото и закупения от магазина. Не забравяйте да маркирате буркана или бутилката, така че да не забравяте кога сте го приготвили.

Направете го по свой собствен вкус

Персонализирайте рецептата си, като добавите малко кафява захар, горчица, ябълков оцет, горещ сос, хрян, черен пипер или друга тайна съставка. Може да заместите и кетчупа като съставка със сос за барбекю. Възможностите за експерименти са брезборйни.

В случай, че следите строго приема си на натрий или захар, използвайте кетчуп, който не съдържа сол или захар, за да приведете рецептата в съответствие с хранителните си нужди. Също така, можете да намерите Уорчестър, който не включва аншоа, което го прави идеален за вегетарианци и вегетариански диети.

Удивително е какво можете да направите с няколко обикновени съставки. Сосът за пържоли е един от тези елементи на ястието ви, за който не е задължително да плащате.

Кетчупът е съставка, която може да намерите в почти всяка кухня и една бутилка може да ви стигне за доста дълго време и да ви послужи за различни цели. Той също така е в основата на редица други рецепти за сосове.

От друга страна, сосът Уорчестър също е много полезна съставка. Добавя една по – богата и леко стипчива нотка към приготвената храна, така че спокойно може да инвестирате в голяма бутилка. Той има дълъг срок на годност и може да се използва до една година.

А какви са Вашите свежи идеи за приготвянето на сососве?