Най – добрите ястия за зимните вечери – Фермерско свежо месо

Най – добрите ястия за зимните вечери

зимни ястия

Тъй като зимата приближава неизбежно, много от нас започват да жадуват за ястия, които да ни стоплят в дългите студени вечери. Хубавото е, че повечето такива варианти не изискват виртуозни умения с черпака и няма нужда от много усилия за приготвянето им. Екипът на Фермерско Свежо подготви за вас кратко ръководство с някои от нашите лични предпочитания, а защо не и идеи, когато се чудите пред печката за следващата семейна вечеря.

Ястия с кайма

Полезно нещо, когато използвате кайма е, че може да я използвате в какви ли не комбинации. Това ще ви помогне да планирате по-лесно менюто за седмицата и в допълнение – става въпрос за простички рецепти, които не изискват много време.

Ястия като спагети болонезе или чили кон карне са най-точният пример. Необходимите съставки за тях са основни и лесно достъпни. Могат да бъдат сготвени както в малки количества за двама, така и да ги сложите в една голяма тенджера и да се получи вечеря за цялото голямо семейство. Ако искате да намалите съдържанието на въглехидрати в диетата си, възможно е да използвате пълнозърнести варианти на тестените изделия.

Други идеи за използването на каймата са да я приложите в пайове или да прибавите зеленчуци към нея и да направите сандвичи, буритос и енчиладас например.

Бавно готвени ястия

Зимните месеци са точното време за бавното готвене. Така може да похапнете нещо домашно приготвено, а и ароматът, носещ се вкъщи, винаги събужда апетита и прави цялата обстановка някак по-уютна. Ако нямате време, възползвайте се от слоу кукърите, които са особено полезни след стресиращ  ден и ще ви гарантират прясно приготвена храна.

Супи и яхнии

Супите и яхниите са блюда, които ви позволяват да се използвате максимума от месото. За тях може да използвате и по-евтини разфасовки, а затоплящото им действие е безотказно. Задължително си направите домашен бульон, за да се насладите още по-пълноценно на вкуса и аромата на избраното месо.

Печено за вечеря

Има безбройни вариации на класическото печено месо за вечеря. Интересни идеи например са дивечово месо, сервирано с червено зеле или печените свински котлети, сервирани с нарязана ябълка или мед. Не бива да се ограничавате само до характерните за България рецепти. Експериментирайте с добавки, които предлагате с месото – хрянът с говеждото и чесънът с агнешко ще добавят допълнителен вкус.

Накратко, има много чудесни начини да оживите зимното си меню. Не забравяйте, че останалото ви месо винаги може да се добави към сандвичи, да се сервира отново със сотирани картофи, или да се използва за създаване на  топли салати.

Не пропускайте да следите новите теми на Фермерско Свежо, с които готвенето на месо през зимата ще се превърне в широко поле за изява и експерименти!