10 начина да сервираме наденички – Фермерско свежо месо

10 начина да сервираме наденички

наденички

Наденичките са една от онези храни, които не са скъпи, засищащи са и са любими на малки и големи. Затова не е чудно, че те често присъстват на нашата трапеза. Едно от хубавите неща е, че могат да бъдат сервирани както в традиционната си форма, така и като допълнителна съставка на редица други ястия. Ето и начините, по които екипа на Фермерско Свежо  разнообразява вечерята с наденички:

  1. Като кюфтенца – месото от наденичките е идеално за оформяне в кюфтенца заради традиционно богатото съдържание на мазнини. По тази причина то остава винаги сочно и вкусно. Просто премахнете месото от обвивката и го овкусете по желание със съставки като копър, пармезан, чесън и лют червен пипер.
  2. Месо за бургери – много подобно на оформянето в кюфтенца, тук също наденичките могат да бъда изключително полезни. Запържете ги до златисто на тигана и ги пъхнете в кифличка или хлебче за хамбургери. Прибавете още бекон, сирене, а накрая гарнирайте с пържено яйце. Ще получите ястие, подходящо както за закуска и обяд, така и за вечеря.
  3. В рагу – вместо да оформяте месото от надениците в специални форми, просто го нарежете на малки парчета, за да може пържено и третирано като кайма. След това няма по-лесен начин за моменталното му използване от рецепта за вкусно рагу.
  4. На шишче – направете вечерята си много по-лесна и интересна, като наредите наденичките на шишчета. Така може всеки път да ги комбинирате с различни съставки и да получавате най-разнообразни вкусотии. Гарантирано е, че децата ги обожават!
  5. В хот-дог – но не в стандартната версия. Поставете небрежно накъсаното месо от наденичките в хлебчето, поръсете с люти чушки, обилно количество пиканден доматен сос и сирене. Предупреждаваме, че ще са ви нужни по-голям брой салфетки, за да го похапвате.
  6. Като голямо роле с наденичката – завиийте наденицата в бутер тесто и запечете на фурната. Гарнирайте със домашно запечен боб и се наслаждавайте на обилна вечеря.
  7. На пица – ето какво може да направите с останалите ви наденички от уикенда. Преобразувайте ги в месото върху седмичната пица.
  8. Завити на охлювче – тук дървените шишчета ще ви свършат отлична работа. Глазирайте ги с горчица, оцет и мед. Сервирайте го със салата от зеле.
  9. В бутер банички – заменете всеки един пъленж със смес от наденички, боб и сирене.
  10. В яхния – наденичките търпят много подправяне, така че може да ги използвате и когато приготвяте яхнии в азиатски стил. Сервирайте със соев и чили сос.

А вие как сервирате наденичките? Традиционалисти ли сте или експериментатори?