Как да приготвим здравословен чийзбургер? – Фермерско свежо месо

Как да приготвим здравословен чийзбургер?

Почти няма човек, който да не обича сандвичите и бъргърите. Любима храна са за малки и големи, но може ли един сандвич да бъде здравословен и не задължително с етикета на джънк фууд? Важно е да имате предвид, че в зависимост от начина на приготвяне, чийзбургерите миже да имат променливи хранителни стойности. Най – здравословният (и евтин) начин за хапването му е да си го приготвите сами вкъщи. Грилованото месо е най – полезно, тъй като по този начин се намалява действието на „лошите” мазнини. Освен това, гриловането не изисква допълнителна мазнина като олио или масло.

Тъй като се съсредоточаваме върху ползите за здравето от чийзбургерите, е много важно да разберем и кой е най-здравословният избор на вида  сирене. Чедърът е най-богат на калории и мазнини, достигайки 114 калории и 9 грама мазнини, докато моцарелата (част от обезмасленото сирене) отчита най-ниска стойност на калориите и мазнините –  85 калории и 6 грама мазнини.

А ето и още няколко полезни съвета, които е добре да имате предвид преди да приготвите любимия бургер и да седнете пред телевизора…може би в комбинацияс бира и картофки:

  • Когато бургерът и сиренето са готови, избягвайте да добавяте топинги, които биха повишили количеството калории – като авокадо, бекон, мазни дресинги, сос за барбекю и майонеза.
  • Хапвайте го само с половин питка (отворен), защото обикновено в половината хлебче се съдържат между 100 – 200 калории, в зависимост от вида му.
  • Бъдете разумни, когато избирате и гарнитурата си към бургерите. Нашият съвет е да пропуснете пържените картофки, лучените кръгчета и да ги замените с нещо по – здравословно като прясна салата или плодове за десерт, за да намалите калориите, които приемате.
  • Също така, препоръчително е да изберете вода за напитка, вместо да предпочетет студена бира, която добавя 150 калории, или млечен шейк, който носи тройно от това число.

Надяваме се, че след като прочетете това ще сте малко по – убедени, че все пак има здравословен начин за похапване на бургери, без да се чувствате виновни за диетата си. Препоръчваме ви винаги да залагате ка качествено и фермерско свежо месо от проверени производители, а за още идеи за рецепти и интересни факти, не пропускайте статиите в блога!