10 комбинации на месо с плодове – Фермерско свежо месо

10 комбинации на месо с плодове

Готвенето е изкуство и често въображението ни предизвиква да комбинираме вкусове. Едно от  най – забавните неща е, че често се получават добри съчетания от съставки и вкусове, които никога не бихме предположили, че си пасват. Така се получават и рецепти, които звучат наистина странно, но имат невероятен вкус.

Плодовете и месото са един пример за това.

Комбинацията от плодове и месо е изненадващо противоречива и много хора я намират за доста непривлекателна. Всъщност, плодът се съчетава доста добре с месни ястия, добавяйки сладост (а понякога и тръпчивост), която действа като контраст на вкуса и аромата на месото.

Основното предизвикателство, когато готвите с плодове и месо, е просто да намерите подходящите видове плодове и месо. Правилната комбинация ще доведе до перфектно балансиран вкус, докато ако ги съчетаете по неправилен начин – резултатът ще свърши в боклука J

Екипът на Фермерско Свежо подбра за вас цели 10 доказано добри ястия, които съчетават тези така противоречиви съставки и ви предизвиква да експериментирате още днес с нашите свежи идеи:

  1. Пиле с манго – останалата част от ястието е доста пикантна, така че мангото действа като сладък катализатор. Тази рецепта спокойно може да я изпробвате върху някой, който не приема идеята за смесване на плодове с месо, тъй като тук плодовете почти не могат да се забележат. Най – вероятно повечето хора биха предположили, че жълтите парчета са жълта чушка, а не манго. Независимо от това, ястието изглежда страхотно и също така е много лесна рецепта за приготвяне.
  2. Пиле терияки с ананас – териякито традиционно включва комбинация от сладки и пикантни вкусове. В действителност, включването на ананас в рецептата служи като начин да се направи ястието по – здравословно, тъй като ананасът действа като основен подсладител. Също една лесна за приготвяне рецепта.
  3. Сладко – кисели агнешки кюфтенца – това предложение е малко необичайно. Тук месото е агнешко (под формата на кюфтета) и рецептата няма тежък лепкав сос, както много други сладки – кисели рецепти в азиатската кухня. А за да се направят нещата още по – лесни, това ястие може да се приготви на слоу кукъра.
  4. Запечена шунка, бри и круша – някои комбинации от плодове и месо са доста често срещани (като червена боровинка и пуйка), докато други изглеждат доста необичайни, особено на пръв поглед. Такава е и тази, но трите вкуса се комбинират перфектно и остават божествен послевкус.
  5. Пръчици с пъпеш, прошуто и моцарела – пръчиците изглеждат като забавна вариация на шишчетата със салата капрезе и са идеален бърз вариант за предястие или за коктейлни хапки.
  6. Пържола със сос чимичури и ананасова салца – рецептата има два основни компонента. Първият е пържола, която е предварително маринована и овкусена със сос чимичури, другият – ананасовата салца. Теоретично бихте могли да приложите подхода за приготвяне на това ястие и с друг вид месо.
  7. Палео свински котлети с ябълка – най – често свинското месо се комбинира с ябълков сос, но това и долното предложение са свидетелство, че може да съчетаете ябълката с месото и по друг начин.
  8. Свински котлети с карамелизирана ябълка – тази рецепта включва пърженето на свинските котлети и ябълките заедно. Тук се използва и карамелизиран захарен сос, за да направи ябълките сладки и меки. Това е чудесен избор, ако ви се хапват свински котлети, но искате и нещо малко по-различно.
  9. Грилована пържола с кайсии и гъби – рецептата използва сушени кайсии, които се прибавят към пържените гъби и лука. Те имат доста интензивен стипчив вкус, който се сработва добре с другите вкусове.
  10. Такоси с месо и салца от нектарини – плодовата салца тук идеално балансира вкуса на месото. Изборът пада върху нектарини, макар че салцата включва и редица други съставки като царевица и авокадо. Изборът на вкус е необичаен, но се получава доста вкусно.