Как да приготвите страхотни предястия на грила? – Фермерско свежо месо

Как да приготвите страхотни предястия на грила?

Независимо дали е в кухнята или на двора, хората имат тенденция да се събират около мястото, където се приготвя храната. Това е и моментът, когато може  да покажете уменията си на грила. Почти всички популярни топли предястия могат да се приготвят именно на скара.

Много предястия и разядки като крилца, печени картофи или мини пици обикновено се приготвят във фурната. Но ще се учудите колко по – вкусни могат да бъдат, ако използвате грила. Важно нещо, което трябва да запомните е, че във фурната ястието винаги се нагрява индиректно, докато при грила може да се получи много по-силна топлина, дори когато се пече не точно върху пламъка. Омазнете леко продуктите, които могат да залепнат за решетката.

Един аксесоар, който може да бъде много полезен, е решетката за скара. Предлага се в много различни размери и форми и обикновено се намира в секцията за барбекю в специализираните или универсални магазини.

Истинската тайна за създаване на страхотни предястия, за едно парти например, е да подготвите колкото може повече предварително. Поддържайте грила горещ, за да може да приготвяте нови порции бързо и лесно по всяко време. Повечето елементи изискват само няколко минути – за да се разтопи сиренето или да се приключи готвенето, така че не се изисква да стоите дълго време на грила.

Пример за лесно и бързо предястие са мексиканските фаджитас, които стават за минути, ако подготвите от предния ден нужните продукти. Единственото време, което ще прекарате на скарата, е за запичане на месото или зеленчуците, ако желаете да са на скара. Ако заложите на българска кухня, шишчетата с месо по избор, гарнирани с чушка, тиквичка или дори моцарела, са прекрасна алтернатива. А може да използвате и бекона, който сте си направили вкъщи.

Днешната бърза и лесна рецепта за вдъхновение включва:

  • 10 – 15 броя пресни малки картофчета
  • 5 филийки бекон, нарязан на третинки
  • Някакъв дресинг по желание
  • 10 – 15 броя клечки за зъби

Затоплете предварително грила на ниска температура и леко омазнете решетката за готвене. Увийте всяко картофче с парченце от бекона и подсигурете с клечка за зъби. Поръсете с избрания дресинг и ги поставете върху грила, като ги обръщате периодично, за да се изпече беконът равномерно от всички страни. Картофките ще бъдат готови, когато беконът стане хрупкав отгоре. Обикновено времето за приготвяне е между 20 – 25 минути.

Очаквайте съвсем скоро още свежи идеи за рецепти на грила, за да сте подготвени за приятелското събиране около барбекюто! Всичко, от което ще имате нужда, е качествено българско месо и желание за експерименти!