10 идеи за вечеря или обяд с шунка – Фермерско свежо месо

10 идеи за вечеря или обяд с шунка

Кой не обича шунка? А и когато вече знаем как да си я приготвим сами,  можем да сме уверени в качеството и вкуса ѝ. Екипът на Фермерско Свежо подбра 10 бързи и лесни рецепти, в които няма нищо сложно за приготвяне и са подходящи за моментите, когато не ви се отварят старите готварски книги и не ви се отделя прекалено много време в готвене. Главен герой в тях е шунката, а всичко останало подчертава нейния аромат.

  1. Печени картофи с шунка – обелвате и нарязвате картофите и шунката и просто подправяте с чесън, лук и пресен магданоз. Слагате във фурната и вечерята е готова за нула време. Едва ли има нещо, което да намяте в наличност в кухнята, така че идеята за днес е готова, нали?
  2. Запечени макарони с шунка и сирене – перфектна комбинация, която е обичана от малки и големи. Топингът от шунка и крутони го прави подходящо за обяд и вечеря и със сигурност семейството ви ще пита за още.
  3. Салата с макарони, сирене и шунка – вариация на горното ястие, но в по – лек вариант. Тук шунката е нарязана на кубчета,а сиренето – настъргано. Сервира се студено и е подходящо за лека вечеря.
  4. Запечени картофи с чедър и шунка – изключително лесно за приготвяне и запичане.
  5. Паста със сметана, шунка и аспержи – отличен начин да използвате остатъците от шунка и аспержи. Сосът за пастата се подготвя на основата на сметана и сирене пармезан.
  6. Запечени яйца с шунка и чедър – вариация на английската закуска и особено подходящо за късен неделен брънч.
  7. Мини хапки с шунка и сирене – нужни са ви най – малките по големина хлебчета. Нарежете шунката на съвсем тънки филийки, поставте отгоре малко сирене и сервирайте със сос от горчица и лук. Гарантираме, че ще оберете точките на партито.
  8. Паста с броколи, сирене пармезан и шунка – задушете броколите и шунката заедно. След това ги поставете в касерола и залейте отгоре със сос, приготвен със сметана и пармезан. Запечете във фурната и се насладете на приятната текстура на приготвеното от вас ястие.
  9. Картофени кюфтета с шунка – намачкайте предварително сварените картофи и ги смесете със ситно нарязани парченца шунка. Добавете настърган лук, галета или брашно и оформете получената смес на кюфтета. Запържете от двете страни.
  10. Киш с шунка и домати – отново идея, подходяща за късна закуска или обяд. Отгоре се запича с пресни домати и кашкавал.

Нима ви трябват още идеи за седмичното меню? Нужна ви е само шунка, приготвена от фермерско свежо месо и няколко основни продукта, без които никоя кухня не може.