Как да направите впечатляващо барбекю парти, без да харчите много пари? – Фермерско свежо месо

Как да направите впечатляващо барбекю парти, без да харчите много пари?

Барбекютата могат да бъдат скъпо забавление, особено ако сте решили да съберете повечко приятели. Но екипът на Фермерско Свежо отново е подготвен с няколко хитринки, които ще ви улеснят и ще направят това угощение една идея по – достъпно. Все пак най – важната част тук е не само похапването на вкусно приготвено и качествено фермерско свежо месце, но и идеята за събиране с приятели, за събиране на любими хора около огъня не само заради храната, но и за да наваксате със сладките приказки. А ето и нашият простичък списък:

  1. Специални оферти – оглеждайте се за промоции по магазините или посещавайте месарниците в края на деня, когато е по – вероятно да спазарите нещо на добра цена.
  2. По – евтини разфасовки – няма смисъл да харчите пари за най – скъпото месо и просто да го поставите на скарата, без някаква специални подготовки. В блога неведнъж сме писали, че по – евтините разфасовки в никакъв случай не бива да се пренебрегват. Избирайте по – достъпни късове месо като свински котлети например, вместо рибай стек. С правилния начин на приготвяне те могат да се получат също толкова вкусни и сочни. Любима наша рецепта – свински ребърца с горчица на скара.
  3. Придържайте се към познатите неща – наденички, бургери, ребра. Тези продукти винаги са на добра цена и всеки ще бъде доволен от този избор. Няма смисъл да се опитвате да впечатлявате с нещо твърде нетипично и оригинално, тъй като целта на грила е не само да покажете умения, но е и начин за социализация и повод за приятелски сбирки.
  4. Купувайте „месо извън сезона” – цената на агнешкото започва да спада след края на пролетния сезон, както и пуешкото също поевтинява през летните месеци, защото няма толкова голямо търсене. Убедени сме, че след като сте прочели нашата статия как да приготвяте агнешко на грил, сте сигурни, че то се получава не по – малко крехко и сочно от всеки друг вид месо.
  5. Помолете гостите си да донесат едно ястие – направете сделка с вашите гости. Вие доставяте месото, а те да се погрижат за гарнитурата. Всеки има нещо специално, което обича да приготвя и от добавки и разнообразни рецепти винаги има нужда!

Все още времето е идеално за барбекю, не пропускайте тази прекрасна възможност за прекарване на почивните дни!