Кои подправки с какъв вид месо си подхождат? – Фермерско свежо месо

Кои подправки с какъв вид месо си подхождат?

подправки и билки за месо

Човек трябва да се наслаждава на храната, а не просто да я консумира. Идеално подправеното ястие може да бъде звездата на вечерта, а понякога  перфектното съчетание на съставките и комбиниране на вкусове и аромати може да ви завладее завинаги. Постигането на това ниво на величие невинаги е толкова лесно, колкото бихме искали да бъде, особено когато професионалните готварски шоу програми превръщат готвенето в нещо подобно на това, което може да направи всеки. Месото е един от продуктите, който изисква знания, за това как да го подправиш и да подобриш вкуса му, независимо дали си начинаещ или опитен готвач.

Този списък от подправки може да ви даде идеи как да подобрите вкуса на месото, отколкото. Тук екипът на Фермерско Свежо иска само да уточни,че това са само предложения, тъй като  вкусовите ни предпочитанията са силно субективни. Нещо, което вие смятате, че отлично се съчетава с телешкото месо, може изобщо да не фигурира в нашия списък. Но нашата цел е да ви дадем насоки за експерименти с комбинации от подправки, за да намерите най-добрите за вас.

Няма да намерите сол в нито един от тези списъци, защото солта е универсална подправка и ще обогати вкуса на всеки вид месо.

За говеждо месо – вече имаме подробен материал, посветен на 5-те най-подходящи билки, но в следващите редове бихме искали да ви дадем още по-широко поле за изява.  Основното е да търсите билки и подправки, които са солени и имат силен аромат. Лукът и чесънът ще подсилят вкуса, но канелата, например, не би се съчетала добре с  говеждото. Дафинов лист, черен пипер, кайен, кимион, къри на прах, горчица на прах,  чесън, зелен пипер, лук, риган са варианти, с които може да експериментирате още сега.

Свинско месо и плодове от хвойна може да изглеждат като странен избор, но в съчетанието им със свински котлети ще откриете, че намекът за сладост е точно това, от което се нуждае ястието ви. Ако редовно ядете свинско, можете бързо да се отегчите от вкуса, така че се оставете тези нови вкусове да развълнуват вкусовите ви рецептори: бахар, кимион, семена от целина, карамфил, кориандър, копър, джинджифил, горчица на прах,червен пипер, градински чай и чубрица.

Телешкото е по-леко месо, което може да се комбинира с добавки, които да подчертаят лекия му вкус като лимон и мента, но може да се съчетае добре с по-пикантни подправки като черен или червен пипер. Още идеи са: дафинов лист, къри, копър, джинджифил, риган,магданоз, шафран, градински чай, естрагон.

При агнешкото месо билките могат да са основа за добро ястие,  но това, което може да го направи феноменално са канелата и кимионът. Експериментирайте още с босилек, къри, на прах, чесън, риган,мента, лук, розмарин, градински чай, чубрица, сусам и мащерка.

Какви са вашите трикове в овкусяването и имате ли предпочитани подправки, които винаги работят?