7 трика за приготвяне на най – вкусния бульон – Фермерско свежо месо

7 трика за приготвяне на най – вкусния бульон

7 трика за вкусен бульон

Екипът на Фермерско Свежо твърдо вярва, че домашно приготвеният бульон е „най – добрият приятел на готвача” и смятаме, че нищо не може да замести вкуса, който той придава на ястието ви. Използването му в супа или сос добавя дълбочина на вкуса и изгражда такъв характер на чинията, че всичко друго просто става имитация.

Времето, разбира се, е причината повечето хора да не се наемат да го приготвят и да залагат на всякакъв вид купешки бульон на кубчета или други заместители в магазинната мрежа. Всъщност с малко предварително планиране и подготовка на продуктите бульонът не изисква някакво специално внимание, щом веднъж е поставен на котлона.

А ето и 7 – те трика, които екипът на Фермерско Свежо смята, че са от най – голяма важност, когато решите да отделите време за приготвяне на домашен бульон, независимо дали зеленчуков или месен:

  1. Когато готвите месо, винаги запазвайте пилешките, говеждите, агнешките или дори рибните кости. Опаковайте ги и замразявайте, докато не съберете достатъчно , за да ги използвате за бульон. Най – лесният вариант винаги е да направите по – голяма тенджера и да имате в запас, отколкото да се занимавате постоянно с по – малки количества.
  2. Никога не оставяйте бульона да заври – кипенето ще направи течността мазна и мътна. Това е особено важно при направата на рибен бульон. Рибените кости са много деликатни и ако се варят за дълго време, резултатът ще е горчив вкус. Препоръчваме да оставяте бульона да покъкри за съвсем кратко време, за да извлечете само вкуса, а не горчивината от костите.
  3. Когато е готов бульонът, трябва бързо да бъде охладен. Потопете тенджерата в голяма мивка или съд, пълен със студена вода или лед.
  4. Не покривайте напълно тенджерата, докато се охлажда, тъй като това прави течността леко кисела на вкус. Вместо това оставете капана открехнат, за да може парата спокойно да излезе.
  5. Веднъж охладени, излишните мазнини ще се утаят на повърхността и лесно могат да бъдат отстранени с лъжица.
  6. Редуцирайте течността, докато тя се сведе до около една трета от първоначалния си обем, за да се получи бульонът ви по – концентриран.
  7. Разпределете го след охлаждането в малки контейнерчета и го замразете във фризера. Така винаги ще имате бульон подръка, когато рецептата го изисква.

Не пропускайте да прочетете и още от нашите съвети за вкусен и питателен бульон, а и още много рецепти, в които главен герой е любимото фермерско свежо!