Бекон във фурната – Фермерско свежо месо

Бекон във фурната

бекон във фурната

Бекон …един обичан от всички деликатес, който вече знаем как да си направим сами вкъщи, да изпържим до съвършенство или да приготвим на микровълновата. За съжаление готвенето му често е съпроводено с пръски навсякъде и тиган, покрит с мазнина и изгорелите частици. Тази мазнина може да се използва повторно и креативно, но какво ще кажете да ви разкрием и начин, по който да избегнете цялата тази бъркотия?

Приготвянето на бекон във фурната може и да ви прозвучи странно в първия момент, както и да решите, че отново ще има пръски навсякъде, но всъщност това е лесен и сравнително чист начин да приготвите любимото месо. Тъй като беконът се нагрява равномерно и с една и съща температура от двете страни, това позволява да се сготви напълно, без пръскане и цвърчене.

Фурната също го прави напълно плосък като форма и така става още по – лесно да го добавяте към сандвичи и буритос, или просто бърканите ви яйца да изглеждат перфектно на снимка.

Независимо дали харесвате бекона си леко хрупкав или по – скоро сочен, това е съвършената тайна за готвене на безупречен бекон.

Нужна е само една опаковка, а стъпките, които да следваме, са описани по – долу:

  1. Извадете месото от пакета и го поставете на чиста чиния.
  2. Загрейте фурната предварително на около 200 градуса. Поставете тавата за печене точно в средата на фурната. Почти няма да има пръски и всичко ще остане чисто. Ако се постави твърде близо до горната част на фурната, беконът ще изгори. Ако е поставена твърде близо до дъното, то месото няма да се сготви добре.
  3. Покрийте цялата тава от фурната с фолио, за да може просто само да изхвърлите замърсеното.
  4. Отгоре поставете решетката за печене.
  5. Наредете лентите бекон върху скарата. Те могат да се докосват, тъй като месото леко се свива при готвенето. Може да ги разположите както по дължина, така и по ширина.
  6. Сложете тавата с решетката във фурната на средното ниво.
  7. Гответе в продължение на около 10 – 12 минути или докато беконът бъде приготвен с предпочитаната от вас хрупкавост. Трябва да може да го отделите от скарата без усилие.
  8. Сервирайте и се насладете на рецептата ни с бъркани яйца например!