10 съвета за използването на слоу кукър – Фермерско свежо месо

10 съвета за използването на слоу кукър

Слоу кукурите стават все по – популярни напоследък и в следващите редове ще се опитаме  да ви изтъкнем няколко техни положителни качества и съвета, които да имате предвид при използването им. Те са икономични и чудесни за извличане на най – добрия вкус, особено от по – бюджетните разфасовки месо например. Предлагат по-здравословен, беден на мазнини начин на готвене и изискват минимално усилие. Как да не ги предпочeтeш?

  1. Спестяват време и усилия – едно от основните предимства за мнозина е лекотата, с която се използва слоу кукъра, така че когато търсите рецепти, избягвайте тези, които предполагат много предварителна подготовка. За много ястия, особено за супи и яхнии, вие наистина можете просто да хвърлите всички съставки вътре и да натиснете копчето за старт. Може би е хубаво да сготвите лука предварително, тъй като вкусът е различен, когато го поставяте в сурово състояние, но експериментирайте и сами преценете кой начин предпочитате. Също така може да запечете предварително месото, но отново това не е задължително и зависи от вас.
  2. Можете лесно да подготвите част от нещата предварително – за да не бързате сутринта с всичко, просто пригответе това, което ви е нужно за ястието от вечерта, поставете го в слоу кукъра и го сложете заедно с уреда в хладилника. В идеалния случай ястието трябва да е възможно най-близо до стайна температура, затова извадете го от хладилника, когато се събудите и го оставете 20 минути преди да включите на режим готвене.
  3. Спестяват пари – слоу кукърте са перфектно средство за готвене на по – евтини разфасовки месо. (Може да намерите подробни статии за говеждото и агнешкото в блога). Можете също така да използвате и по-малко количество месо, тъй като бавното готвене извлича богат вкус, който прониква в цялото ястие. Използвайте повече зеленчуци вместо това.
  4. При готвене не е необходимо да добавяте мазнина в слоу кукъра, дори може да премахнете част от мазнината на месото, което готвите. Обикновено, когато изпържите месото, много от мазнините се разтапят, но тук това няма да се случи, така че ги изрежете. По този начин ястието ще се получи много по – здравословно и същевременно вкусно.
  5. Внимавайте с течностите – тъй като слоу кукърът не позволява на течностите да се изпаряват, внимавайте с рецепти, при които има твърде много. Течността трябва само да покрива месото и зеленчуците. Не препълвайте слоу кукъра, защото храната няма да се сготви добре.
  6. Сгъстяването – също както и с изпаряването, течността в слоу кукъра не се сгъстява. За да го постигнете може да оваляте месото в съвсем малко брашно, преди да го поставите в машината или по време на готвене да добавите малко царевично брашно. Ако искате да направите последното, вземете една чаена лъжичка царевично брашно, разбъркайте я с малко студена вода, докато се постигне конситенция на паста. Прибавете я бавно, разбъркайте отново добре с ястието, което приготвяте и след това поставете отново капака.
  7. Готвенето бавно и на ниска температура винаги се получава по – добре. Повечето експерти препоръчват да използвате копкото се може по – често функцията за ниска температура, тъй като по този начин ароматите и вкусовете на ястието се разкриват много по – добре.
  8. Може да оставите уреда да си готви съвсем сам – той е така проектиран, че няма нужда на всяка минута да проверявате съдържанието. Всеки път, когато свалите капака, освобождавате част от топлината, така че ако продължавате да правите това, ще трябва да увеличите времето за готвене.
  9. Добавянето на продукти към храната – в идеалния случай искате да изберете рецепти, в които всички могат да бъдат сложени в началото, като ви оставят свободни да правите други неща. Обаче в повечето случаи ще трябва да се добавят макаронени изделия, ориз и пресни билки към края.
  10. Колко дълго трябва да се готви в слоу кукъра? Ако едно ястие обикновено отнема:
  • 5 – 30 мин. – гответе го за 1 – 2 часа на висока степен или 4 – 6 часа на ниска
  • 30 мин. – 1 час – гответе го за 2 – 3 часа на висока степен или 5 – 7 часа на ниска
  • 1 – 2 часа – гответе го за 3 – 4 часа на висока степен или 6 – 8 часа на ниска
  • 2 – 4 часа – гответе го за 4 – 6 часа на висока степен или 8 – 12 часа на ниска.

За свежи идеи как да използвате това полезно изобретение и кои разфасовки месо да използвате, следете блога ни. Само ще разкрием, че месото трябва да е фермерско и свежо, а ястието, приготвено с въображение и любов.