5 – те най – подходящи билки за овкусяване на говеждото – Фермерско свежо месо

5 – те най – подходящи билки за овкусяване на говеждото

билки говеждо

Готвенето с билки и експериментирането с различните аромати може да бъде чудесно творческо изживяване.  Рецептите от говеждо месо са много благодатни в това отношение, тъй като месото се комбинира отлично с пикантни и „силни” на вкус билки и подправки, които от своя страна са достатъчно разпознаваеми и отличими.

Избирането на списък на „най-добрите“ билки, които да се използват с рецептите за месо, е субективно решение, при което различните експерти избират и различни аромати.

Нашият екип също е подготвен със собствен списък на петте най – подходящи билки за ароматизиране на говеждо месо, базирани на личен опит. Ако не сте сигурни в комбинацията от билки и храни, или смятате, че ви трябват малко напътствия, този списък ще ви помогне. Когато е възможно, препоръчваме в рецептите да използвате пресни билки, а не сушени. Отглеждането на собствени билки също ще осигури максимална свежест и най-добър вкус.

  1. Босилекът е билка с доста силен аромат, който се слива добре с дълбоките вкусове на ястията от говеждо месо. За него е препоръчително да се добави към края на готвенето, за да придаде нов аспект от вкусове. Тъй като босилекът не изсъхва добре (често може да стане черен и безвкусен при сушене), опитайте да го съхранявате като смесвате с достатъчно количество масло, за да направите каша, след което го поставете в лед, за да замръзне. След като бъде замразен, поставете го във фризера за съхранение. Когато ви е нужно, просто поставете едно кубче в ястието в края на врмето за готвене и го оставете да се разтопи.

 

  1. Розмаринът има боров аромат, който прекрасно си пасва с понякога тежките или мазни аромати, които говеждото ястие може да има. Използвайте го, за да овкусите печеното или по – твърдите  парчета месо, които се готвят по-дълго време. Розмаринът може спокойно да отгледате у дома си и така ще сте сигурни, че ще е много по – вкусен от предлагания в магазина. Едно растение може да бъде успешно отгледано дори в близост до котлона, с помощта единствено на пряка светлина. Розмаринът овкусява добре както свеж,  така и сушен, затова опитайте да го изсушите и да го съхранявате в стъклен буркан за лесен достъп.

 

  1. Градинският чай е една от най–често пренебрегваните билки, освен ако него прилагате в празнични рецепти. Това е жалко, тъй като ароматът му се стикова добре с по-силните вкусове в чинията, добавяйки богат аромат и топъл вкус. Той е и поредната билка, която расте добре на закрито, особено ако му осигурите адекватно осветление. И свежият, и сухият градински вкус са чудесни, така че използвайте всяка от версиите във вашите рецепти за говеждо месо.

 

  1. Мащерката е емблематична за говеждите ястия. Можете да я използвате както в пресен, така и в сух вариант, и да сте сигурни, че ще добави дълбочината във вкуса, както само билките могат да го направят. Тя също е лесно се отглежда на закрито и ѝ е достатъчен единствено слънчев прозорец.

 

  1. Магданозът в последните години активно се използва не само като гарнитура.  Готвачите, които го познават и като билка, са запознати, че придава своя аромат на ястието, ако се използва пресен. Добре е да се добавя в края на готвенето. Той  придава една нова и много по- свежа нотка към зимните говежда ястия, които често са тежки. Въпреки че не се отглеждат много често в закрити помещения, възможно е да го направите, ако му дадете достатъчно време да узрее. Тъй като  е бавно растяща билка, опитайте се да си закупите пресен магданоз в края на лятото и да го отгледате на закрито през зимата.

А имате ли вие различни предпочитани билки и добавки, с които винаги да си гарантирате ястия с вкус на фермерско свежо?