Говеждо месо със салата от паста – Фермерско свежо месо

Говеждо месо със салата от паста

Имате само половин час, за да приготвите вечеря и трескаво търсите идея в интернет форуми и онлайн готварски книги? Е, и този път ние от Фермерско Свежо ще спасим вечерята със свежи идеи за вкусна и питателна храна.

Кой не обича качествено говеждо? А паста? В ястието днес ще има от любимите съставки на всички ни – тънко нарязани пържоли, макаронени изделия, босилек, маслини и всичко това се превръща в истинско пиршество за сетивата.

А ето и как да го приготвим:

Нужни продукти:

  • 2 нарязани рамстека (около 250 грама всеки)
  • 250 грама приготвена паста (фарфале например, но може и с каквато разполагате)
  • няколко чери домата, нарязани на резени
  • половин чаша малки черни маслини
  • 200 грама малки кръгчета моцарела, нарязани на половина
  • 100 грама листа от бейби спанак
  • ¼ чаша зехтин
  • 2 чаени лъжици винен оцет

Начин на приготвяне:

  1. Намажете добре пържолите със зехтин и подправете на вкус със сол и пипер. Уверете се, че добре сте загрели тигана или плочата, на която ще ги приготвяте.
  2. Гответе от едната страна, докато се появи първият знак за влага, след това ги завъртете само веднъж. Тествайте ги за степента на приготвяне, като имате предвид, че тези, които са изпечени реър са съвсем меки на допир, а тези – уел дан се усещат много по – твърди.
  3. Отстранете пържолите от топлината и ги покрийте с фолио, без да е плътно. Оставете ги да починат за 5 минути, преди да сервирате. Докато пържолите почиват, смесете останалите съставки заедно и разбъркайте добре. Нарежете месото на тънки ивици и ги разбъркайте и тях с макаронената салата.

Важни съвети:

Дебело нарязани разфасовки от рамстек, Ню Йорк стек или портърхаус са най – подходящи за този вид салата.

Преди да сложите месото, много важно е да сте загрели добре скарата/тигана. Не изсипвайте мазнината директно в съда за готвене, а просто я размажете върху месото.

Най – добрите разфасовки за гриловане са: рамстек Ню Йорк стек, филе, Т – боун стек.

Желаем Ви добър апетит!