Как да подготвим пържолите за грила? – Фермерско свежо месо

Как да подготвим пържолите за грила?

Приготвянето на пържолите включва много повече от това просто да извадитемесото от хладилника и да го поставите върху грила. Разбира се, може и да направите точно това, но ако искате да се насладите на перфектната пържола, ще получите по-добри резултати, ако спазвате няколко основни насоки, които екипът на Фермерско Свежо подбра за вас.

Първото нещо, което трябва да направите, е да извадите пържолата от хладилника и да я оставите на стайна температура в продължение на 30 минути. През това време може да затоплите грила и да отрежете излишната мазнина от пържолите. Не я премахвайте всичката, а оставете около половин сантиметър.

Студената пържола е твърда пържола:                                             

Причината, поради която не трябва да приготвяме охладени пържоли, е проста. Студената пържола отнема повече време за готвене, независимо дали използвате тиган или скара. Ключът към перфектната пържола е приготвянето ѝ при висока температура за кратко време. Колкото по-студена е пържола, когато я поставим върху скарата, толкова по-дълго ще се наложи да я приготвяте. А колкото повече време е на силен огън, толкова по-твърдо ще стане месото.

Изваждането на месото от хладилника за няколко минути предварително способства то да остане нежно и сочно.

Някои хора препоръчват да оставите месото на стайна температура за един час. Проблемът тук е, че особено в горещите месеци това може да бъде опасно. Също така, за да постигнете перфектната мидиъм реър степен на изпичане, вътрешността на месото трябва да бъде леко охладена, преди да я поставите на скарата.

Подправете пържолата със сол и пипер:

Когато става въпрос за подправянето на пържола, не е нужно да усложнявате процеса твърде много.

Има много видове подправки, но перфектната пържола наистина не се нуждае от много повече от готварска сол и прясно смлян черен пипер.

Готварската сол е най-добрият вид сол за подправяне на пържола, защото нейните груби кристали прилепват добре към месото. Поръсете щедро. Когато става въпрос за пипера, всеки има различни предпочитания. Дори и да използвате съвсем малко прясно смлян черен пипер, той ще подправи добре пържолата и ще ѝ придаде лека хрупкава коричка.

Намажете пържолата с разтопено масло:

Накрая, обичайна практика е да намажете пържолата с малко мазнина преди да я поставите на грила. Това предотвратява залепването ѝ, както и предполага задържането на малко повече влага в нея.  Най – добър вкус се получава, когато използвате масло. Като алтернатива, подходяща е и комбинацията от олио и масло. Важното е да не я напоявате прекалено много.

И какво неведнъж съветваме, не забравяйте, че е важно да подбирате правилно месото, което използвате и да залагате на качествено такова. Фермерското свежо българско месо, закупено от проверени магазини, е гаранция, че ще имате добраоснова за отлично приготвено ястие.