Кой вид грил е най – подходящ за вас? – Фермерско свежо месо

Кой вид грил е най – подходящ за вас?

Всеки барбекю майстор има своя собствена теория кой грил е най – добрият. Екип на Фермерско Свежо също се опита да отговори на този така важен въпрос и днес ще се опита да разкрие какво трябва да имате предвид, когато избирате дали да заложите на въглища, газов грил или на пелети. Когато решавате коя скара да купите, първо трябва да помислите и да си отговорите честно на въпроса какво е определящо за вас – искате да приготвяте бързи ястия на скарата с много малко време и усилия или най-важното е вкуса, или пък колко пространство имате?

В редовете по – долу събрахме всички положителни качества и недостатъци на различните видове скари и сме убедени, че информацията ще ви помогне да вземете информирано решение на база вашите действителни нужди.

Газови скари:

Най-често продаваният вид скара в наши дни е газовият грил. Той предлага добър вкус, гъвкавост и удобство. Най-хубавото нещо за една газова скара е, че можете да я загреете и да е в готовност за готвене само за 10 минути – просто натискате бутона, за да я запалите, оставете я да се загрее и вече е готова, за да поставяте отгоре избраната разфасовка месо. Перфектна е за готвачи, които често използват грила като метод на готвене.

Това, което трябва да имате предвид, ако се спрете на този вид, е че ще имате нужда от гориво за захранване и от пространство.

Скарите на газ могат да бъдат или свързани към инсталацията ви за природно гориво или да бъдат захранвани от газова бутила, която ще трябва да допълвате при нужда. Също така повечето газови грилове изискват пространство – дори и най-малките модели – тъй като не могат да се използват твърде близо до всякакви уреди. Така че, ако живеете в градски район и вашето външно пространство се състои от малък балкон, вероятно този вариант не е за вас.

Скара на въглища

Този вид скари предлагат по-добър аромат от газовите и някои върли почитатели  на барбекюто твърдят, че това е единственият начин за приготвяне на месото на грил. Но има някои фактори, които трябва да имате предвид. Скарите на въглища изискват консумативи, което означава, че трябва да закупите предварително брикети или въглища и да сте сигурни, че имате достатъчно под ръка всеки път, когато планирате да използвате грила. Дървените въглища  отнемат време, за да се разпали огънят и винаги трябва да планирате 20-30 минути за подготовка. Също така, за разлика от газовия грил, въгленът не може просто да се изключи. Можете, разбира се, да залеете въглищата с вода, но това може да бъде вредно за скара на дървени въглища.

Ако използвате често скарата на въглища ще имате нужда от доста по – голямо количество консумативи, отколкото за газовия грил. Повечето скари на дървени въглища струват по-малко от газовите, но разходите за гориво ще компенсират разликата. Те също изискават по – голямо пространство за съхранение и при употреба заради евентуалната опасност от пожар.

Електрически скари

С електрическия грил няма как да постигнете автентичен аромат на скара, но той може да се изполлзва практически навсякъде.  Загрява се изключително бързо и нямате нужда от гориво, совен наличието на електрически контакт в близост.

За съжаление, губите много голям процент от вкуса и повечето електрически скари не генерират достатъчно голяма температура, с която да запечатете добре месото. Все пак, ако разполагате с малък балкон или други ограничения, това най – вероятно би бил единственият ви вариант.

Скара на пелети

Въпреки че газовите, въглищните и електрическите са най-популярните видове скари, има и други грилове, като тези на пелети. Те изгарят пелети от твърда дървесина, изработени от дървени отпадъци. Предлагат истински аромат на дървесина, много по – добър от този на въглищата и също така са отлично за опушване на месото, за да получите допълнителна мекота и сочност. Въпреки това, пелетите трудно могат да бъдат намерени в някои райони и са сравнително скъпи. Пелетните скари също не са евтини и обикновеноструват около толкова, колкото и качествената газова скара.

Единствено от вас зависи на какъв вид ще се спрете, но не забравяйте, че изборът на качествено месо е не по – малко важен.