5 барбекю трика, които не знаете – Фермерско свежо месо

5 барбекю трика, които не знаете

Да запалиш барбекюто е едно нещо, но да направиш месото вкусно и апетитно е съвсем друго. Ето и нашите простички трикове, които ще накарат приятелите ви да се тълпят пред вратата всеки път, когато запалите скарата.

  1. Поставете кубче лед в оформеното ви кюфте за бургерите – след като оформите месото за кюфтето (а ние вече имаме подробна статия, посветена на перфектното кюфте), поставете кубче лед в суровата кайма и когато го поставите на грила, то ще се разтопи и ще прибави допълнителна влага и ще предотврати изсушаването във вътрешността.
  2. Суров лук – той е натурален дезинфектант. Набодете на вилица половин глава лук и с нея минете по решетката на горещия грил. В случай че използвате барбекю на въглища, просто го поставете някъде върху решетката, за да придаде на месото опушен и вкусен аромат на лук на всичко, което приготвяте.
  3. За да сервирате сосове, използвайте форма за печене на мъфини – не само ще ви спести усилия да намирате хиляди мънички купички и чинийки, но стои много ефектно и стилно на масата.
  4. Разменете дървените шишчета със стръкче розмарин – този тип замяна ще придаде прекрасен билков аромат на всичко, което готвите: месо, зеленчуци, плодове. Просто използвайте „шишчетата” и резултатът ще бъде вкусен и ароматен.
  5. Гответе на поне две различни температури – разбира се, за всички читатели на Фермерско Свежо това не е нещо ново, тъй като този трик помага да се приготви месото на перфектна температура. Първо гответе на висока температура за запечатване, а след това – на по – ниска за поддържане на топлината на ястието и за досготвяне при нужда, но същевременно без да се изсушава.

От вас зависи само да изберете подходящата разфасовка за гриловане и да заложите на някоя от многобройните апетитни рецепти в блога на Фермерско Свежо.

Още полезни съвети ще намерите и в статията ни за 12 трика за перфектно барбекю