5 трика, с които да направим по – евтиното месо вкусно и крехко – Фермерско свежо месо

5 трика, с които да направим по – евтиното месо вкусно и крехко

Евтините разфасовки месо (по-специално червеното месо) могат да бъдат без аромат и / или доста жилави. Ето защо Фермерско Свежо ви предлага няколко трика, с които ще може да си гарантирате крехко и вкусно месо всеки път:

  1. Режете го напречно на влакната – един от начините да направите твърдото месо по – крехко е с помощта на ножа, вилицата и дъската си за рязане. Рязането на месото напречно на влакната означава да се реже кръстосано през дългите мускулни влакна. Това ще го направи по – крехко.
  2. Гответе го на правилната температура – доста от проблемите на жилавото месо могат да бъдат решени като просто го приготвяте на правилната температура. Пресготвеното месо със сигурност ще доведе до кулинарно бедствие, както и недобре сготвеното. Съветваме ви винаги да имате термометър подръка и да не забравяте да премахнете месото от огъня в момента, в който е готово. Времето за приготвяне зависи от разфасовката, която използвате, като по – твърдите части като гърдите отнемат повече време, за да станат крехки.
  3. Гответе го бавно – нали знаете поговорката, която гласи, че хубавите неща стават бавно. Това важи в най – голяма степен за по – трудните за обработка разфасовки като свински бут и говежди гърди. Най – добрият начин да ви се получат крехки, независимо дали ги готвите на грил или ги варите за яхния, е да ги приготвяте бавно. Единствено това гарантира разграждането на съединителната тъкан , така че да може да се яде месото, без да си счупим зъбите.
  4. Опитайте да счукате пържолата – това е също начин да размекнете мускулните влакна. Всичко, от което имате нужда, е чук за месо.
  5. Мариновайте – ако на месото ви му липсва аромат, най – лесното решение е да го потопите в марината. Мариноването не само придава чудесен вкус, но и кара месото да омекне. Ключова съставка в повечето маринати е киселината (под формата на оцет, цитрусов сок или кисело мляко), която започва да „готви“ месото, още преди да го поставите на огъня. Просто не го оставяйте да се маринова прекалено дълго.