Как да приготвите бекон в микровълновата? – Фермерско свежо месо

Как да приготвите бекон в микровълновата?

Готвенето на бекон в микровълновата печка е един от най-лесните начини за приготвяне на това вкусно месо. Той също така създава много по-малко бъркотия от приготвянето му в тигана или фурната например. Още  по – хубавата новина е, че той ще е готов за минути и ще бъде напълно приготвен, с характерната хрупкава соленост, която го превръща в неустоим деликатес.

Преди да започнете, уверете се, че имате достатъчно голяма микровълнова, както и хартия за печене, която да е пригодена за използване в микровълнова фурна.

А ето и няколкото основни стъпки, които, ако следвате, си гарантирате вкусен и хрупкав резултат:

  1. Поставете върху площта за готвене чиния, която да е подходяща за използване в микровълнова, покрита с хартия за печене.
  2. Подредете шест резена бекон един до друг върху хартията. Уверете се, че беконът не се припокрива или резенчетата няма да се приготвят равномерно.. Може да сготвите и повече парченца наведнъж, но ще ви отнеме повече време.
  3. Покрийте бекона с друга хартия за печене отгоре, за да предотвратите разпръскване.
  4. Настройте фурната на 4 до 6 минути на висока мощност. Обърнете го след 3 минути, така че да се сготви равномерно.
  5. Той трябва да добие златисто-кафяв цвят. Ако все още изглежда прозрачно, го гответе за още 30 секунди. Имайте предвид, че беконът ще продължи да се готви и ще стане малко по-тъмен и хрупкав докато се охлажда за няколко минути. Много е лесно да изгорите бекон в микровълновата фурна, така че внимавайте.
  6. Отстранете го от чинията и го поставете върху нова хартия, която да поеме излишната мазнина за около 2 – 3 минути.
  7. Използвайте бекон в рецепти или го сервирайте на момента и му се насладете.

Може да погледнете също нашия съвет за пържене на бекон на тиган или да заложите на някоя от многобройните ни рецепти. А защо не и да си направите бекон сами вкъщи?