Как да съхраняваме и замразяваме руло Стефани? – Фермерско свежо месо

Как да съхраняваме и замразяваме руло Стефани?

руло Стефани

Руло Стефани е едно от онези ястия, непреходни във времето и винаги предпочитани, когато става въпрос за семейни вечери и уютни събирания. То е и от този тип блюда, които могат спокойно да бъдат направени в по-големи количества и след това замразени, за да бъдат използвани за моментите, когато нямаме време за готвене. Готовата смес може просто да бъде предварително приготвена, оформена като руло и сложена във фризера или пък да бъде сготвена и чак тогава замразена.

Съхраняване на руло Стефани в хладилника:

Макар че не е висш пилотаж в готварското изкуство, рулото Стефани все пак си отнема време, за да бъде приготвено добре. В случай че имате време днес, но не планирате да ядете ястието до утре, можете да го поставите несготвено в хладилника за една нощ. Всъщност, някои готвачи вярват, че това подобрява вкуса на готовото ястие. Просто не забравяйте да го обвиете и покриете плътно, преди да охладите. Ако пък ще печете месото и след това ще го поставяте в хладилника, задължително го охладете напълно. Може да го съхранявате по този начин максимум за ден – два.

Замразяване на руло Стефани във фризера:

Ако не планирате да ядете месото на следващия ден,  най-добре е да го оставите във фризера. Овкусете го според рецептата, оформете го като руло и после го обвийте много стегнато с фолио. След това го поставете в херметическа торбичка за замразяване. Суровата кайма не трябва да стои повече от  шест месеца във фризера.

Важно е да отбележим, че преди да сте спокойни за мляното месо във фризера е добре да знаете дали боравите с прясно месо, което тепърва замразявате за първи път или с вече веднъж размразявано такова. Ако не сте сигурни как е било обработвано месото преди това, най – сигурно е да го изпечете и чак тогава да го сложите във фризер. Просто се уверете, че е изстинало добре преди да го обвиете във фолио и приберете в херметическата торбичка.

Как да печем предварително замразеното месо?

Когато планирате да готвите замразеното ястие, най-добре е да го извадите от фризера и да го поставите в хладилника предната нощ, за да го размразите. След това печете според указанията на рецептата. Винаги проверявайте степента на приготвяне с термометър – точната температура трябва да е между  70 и 75 градуса.

За предварително сготвено и впоследствие замразено месо, свалете опаковката и го поставете във фурната, за да се подгрее отново. Това ще отнеме около 1 1/2 часа при 180 градуса.

Руло Стефани може и да не е гурме рецепта, но е добра основа за експерименти. Просто помислете за любимите си комбинации от стандартни ястия и използвайте  въображението си – експериментирайте с различни билки, подправки и плънки за рулото, за да се превърнете в звездата на масата.

Очаквайте варианта на Фермерско Свежо, а в коментарите може да споделите и как го приготвяте вие!