Приемливо ли е да оставите включен слоу кукъра цял ден? – Фермерско свежо месо

Приемливо ли е да оставите включен слоу кукъра цял ден?

включен слоу кукур

Никога няма да ви хрумне да оставите включени фурната или котлона за целия ден, когато сте извън дома и тичате по задачи. Още повече ако знаете, че ще сте цял ден в офиса. Защо слоу кукърът да е изключение и наистина ли е приемливо да го оставите цял ден на кухненския плот, когато никой не е вкъщи?

По принцип хиляди хора го правят навсякъде по света, но има и мнозина, които не са напълно уверени, че това е 100 процента безопасно. По тази причина екипът на Фермерско Свежо се зае да проучи някои факти и изводът ни е, че може да оставите слоу кукъра включен вкъщи без надзор за целия ден, ако използвате правилно уреда. Ето някои полезни съвети за безопасност от нас:

Поставете го на топлоустойчива повърхност.

От изключителна важност е да поставите на обезопасено място слоу кукъра си. Повърхността трябва да е огнеупорна. Масата или плотът от дърво не са устойчиви на топлина, така че не са подходящи. Вместо това използвайте поставка от гранитогрес. Продават се и специални подложки за допълнителна защита.

Не дръжте слоу кукъра близо до стената

По-голямата част от топлината на уреда се отделя от неговите страни, така че трябва да има достатъчно пространство, за да се охлажда. Дръжте го на поне на 15 сантиметра от всяка стена или друг предмет. Също така не забравяйте, че захранващият кабел не трябва да докосва ръбовете на уреда.

Пълнете го с препоръчителното количество

Винаги се уверявайте, че уредът ви за бавно готвене е пълен наполовина или максимум на три – четвърти от обема с нужните съставки.  Не го препълвайте, така че да прелива, но и ако сложите прекалено малко количество от всичко, рискувате да се изпари цялата ви течност. Не вдигайте капака, освен в изключително редки случаи. Той трябва да е плътно прилепнал и затворен по време на готвене.

Дръжте го на ниска температура

Ако планирате да излезете от дома си, докато слоу кукърът ви работи, изберете рецепта, която изисква готвенето да е на слаб огън и да му е нужно дълго време – около осем часа. Рецепти, които се приготвят при висока температура, трябва да бъдат завършени, когато сте си вкъщи. В такива случаи слоу кукърът ви ще бъде много по-нагорещен и ястието ще се сготви доста по-бързо.