Евтини разфасовки или как да купуваме изгодно говеждо? – Фермерско свежо месо

Евтини разфасовки или как да купуваме изгодно говеждо?

Наименования като говежда флейка, плешка и бут може и да ви звучат странно и плашещо, но всички месари и професионални готвачи знаят, че и те имат стойност и дори понякога може да бъдат по – ароматни от по – скъпите разфасовки.

Специфичното за тях е, че обикновено изискват по – дълго време за приготвяне. Мускулите, които животното използва постоянно като джолан и плешка са най – трудни за приготвяне, но могат да се получат много вкусни.

Съветът на екипа на Фермерско Свежо е да не ги пренебрегвате, а да намерите доверен месарски магазин, от който да пазарувате и да може да избирате да купите точно това, което желаете.

beef, cuts, meat, meat blog

Гърди – месото от гърдите на животното се състои от два мускула. То си е американска класика, най – често предпочитана за барбекю, но напоследък придобива голяма популярност и в Европа. Да се приготвят гърди не е много трудно, но изисква търпение.

Подбедрица – пържолата от подбедрица е доста евтина и за нея е характерно, че не трябва да се приготвя на по – висока степен от мидиъм. В противен случай ще стане прекалено твърда и няма да е вкусна.

Джолан – тъй като тази разфасовка е от бута на животното, обикновено месото е с кост. Задушете месото на парченца или го използвайте в традиционното осо буко.

Хълбок – тази разфасовка е от долните коремни мускули на животното и обиновено се предлага на четвъртинки. Най – добре се приготвя, когато е накълцана или направена на кайма.

Най – горната част от бута /вайсбрат/ – тя се смята и най – хубавата му част. Тя е много крехка и е идеална за осоляване.

Плешка – нарежете ги на кубчета и ги пригответе във фурната, гарнирани със зеленчуци

Бут – бутът е много подобен като вид месо с джолана, така че е добре да го готвите бавно и с достатъчно количество течност.

Рамстек  – идеалното месо за печене във фурната , а ако искате да го изпържите – просто го нарежете на тънки филийки.

А вие използвате ли по – евтини разфасовки месо и как ги приготвяте?

За още съвети какво да пазарувате изгодно, може да погледнете и статията ни за Евтини разфасовки:агнешко