Как да нарежем пържолата си перфектно? – Фермерско свежо месо

Как да нарежем пържолата си перфектно?

Нарязването на пържолата от крехкия и сочен рибай до обикновено по – твърдия фланк стек си има своите тънкости, които днес нашият екип ще ви разкрие. Това просто наглед действие, от една страна, е начин да превърнете едно парче месо в няколко резена, които да сервирате на повече хора, или от друга страна – да превърнете по – евтините разфасовки (които обикновено са по – твърди и трудни за дъвчене) във вкусна алтернатива, ако ги нарежете напречно на влакната. Но нека да започнем отначало и то с най – важното правило:

  1. Оставете месото да отпочине преди да го отрежете

Не режете месото веднага след готвене. Нека да почине. За това важно правило в приготвянето на месо сме писали неведнъж, но и тук ще го споменем като нещо, което е абсолютно задължително. По-малките разфасовки се нуждаят само от 10 минути, а по-големи разфасовки спокойно могат да бъдат оставени и за 30 минути, за да се охладят добре. Покрийте ги свободно с фолио и ги поставете на топло място.

Почивката позволява на соковете в месото да се преразпределят във вътрешността.  Това е  процес, който създава по-равномерно приготвена и сочна пържола. Важно е да не пестите от времето за почивка, за да не се окажете с трудна за консумация и твърда пържола.

  1. Използвайте най – острия нож, който можете да намерите

Той ще ви помогне да режете чисто през месото и да избегнете разкъсания и разръфан ефект, който тъпите ножове могат да произведат.

Ножът трябва да пресече пържолата почти като масло. Ако трябва да приложите прекалено голямо усилие, време е да заточите ножа си!

  1. Режете напречно

Независимо дали нарязвате филе миньон или друг вид разфасовка, рязането на месото трябва бъде напречно през мускулните влакна, за да се получи най – мекото и нежно парче. Режете перпендикулярно на дългите успоредни мускулни влакна в месото, за да могат те да станат колкото се може по – тънки и къси.

И след като вече сте нарязали пържолата правилно, за вас остава да й се насладите с вкусна гарнитура. Следете блога ни за свежи идеи и за рецепти с вкусното фермерско свежо!