Как да приготвяте вечерята си по – лесно? – Фермерско свежо месо

Как да приготвяте вечерята си по – лесно?

трикове за приготвяне на вечеря

Хората често отлагат готвенето до последно или не го правят през работните дни, защото им изглежда като голямо усилие. Но това не задължително е така! С правилния подход и предварителна подготовка е възможно да си приготвите храна без прекалено много стрес.

Предварителното подготвяне на малки порции/партиди е един от начините за намаляване на стреса и улеснява готвенето през работните дни. Например може да приготвяте месото предварително, да го порционирате и да го замразите. Каймата е изключително подходяща за този трик . Предварително я овкусете, поставете в камерата и винаги може да я размразите при нужда и да я използвате за чили, пайове, лазаня и така нататък. Хубавото е, че така знаете какво използвате и може да сте спокойни за качеството на ястието, което похапвате.

Друг трик е да не влагате твърде много време в подготовката на гарнитура като ориз или нудъли. Може да използвате такива, които се приготвят бързо в микровълнова или отново да имате заготовка от предварително почистен ориз, който да използвате по всяко време.

Извикай помощ!

Може да звучи очевидно, но ако има кой да ви помогне, помолете го! Нарязването на зеленчуци, приготвяне на сосове и т.н. може да се направи и от помощника. Вариант е и да направите всичко на етапи – например готвене на месо на първо място, добавяне на сос, добавяне на зеленчуци и гарнитури. Ако действате на серии, ще имате време да разчистите и цялата бъркотия накрая ще е по – малко.

Следващ трик е да използвате това, което е останало от предварително приготвено месо и да го добавяте в други неща, като например гарнитури. Сандвичите тип „тортила“ също са много добра идея, защото са лесни за сглобяване и с няколко добавени зеленчука и аромати могат без много усилия да се превърнат във вкусна вечеря. По този начин ще имате готова храна и на следващия ден.

Най – важното нещо, което ни се иска да отбележим, че едно качествено и свежо месо може да се използва по хиляди начини. Добре е да го съхранявате правилно и да го размразявате постепенно и своевременно, за да имате на разположение винаги добър продукт, който да послужи за основа на вкусните ви ястия!