12 ястия с конско месо от целия свят – Фермерско свежо месо

12 ястия с конско месо от целия свят

След като намерихме информация за всички онези полезни хранителни вещества, които конското месо съдържа и разкрихме кои са 6 – те най – големи консуматори, днес отиваме още една стъпка по напред с цели 12 ястия от околосветската ни обиколка. Може би някои от тях сте опитвали, а други вероятно дори не сте чували.

  1. Япония – конско сашими (басаши). Конското месо се сервира по всякакъв начин в Япония, като най – популярни са нарязани на тънко ивици сурово месо (сашими), които могат да бъдат потопени в соев сос и сервирани с джинджфил и лук (така ястието е известно като басаши).
  2. Япония – отново в страната на изгряващото слънце е и супата с конско месо . Представлява супа от нарязано на парчета месо и кълцано зеле.
  3. Япония – конска шунка. Деликатес, който не трябва да пропускате, ако имате възможност да консумирате.
  4. Казахстан – бешбармак. Казахското национално блюдо представлява тънко нарязано конско печено, сервирано върху тънки нудъли и лук, а отстрани за гарнитура – картофи и бульон.
  5. Узбекистан – конско плато. Конското месо е типично за узбекската кухня – поднася се студено и обикновено представя местата по три начина: шкембе, конско печено и наденица (qazi).
  6. Германия – Това традиционно ястие може да бъде направено от говеждо, еленско или агнешко, както и от конско. Особеното е, че месото се се маринова в оцет за до десет дни преди готвене. Подхожда си с червено зеле и картофени кнедли.
  7. Италия – Sfilacci (сушено конско месо). Типично венецианско ястие – сурово, нарязано конско месо, което се сервира върху салати, макаронени изделия, ризото или пица. Може да го консумирате и самостоятелно, като изстискате лимон и капка зехтин.
  8. Италия – наденички от конско месо. Колбасите и салами от конско месо са широко разпространени в Ломбардия, Венеция, Сицилия и Сардиния.
  9. Исландия – конска пържола. Конското месо се консумира изключително много в Исландия под формата на пържола или кайма, но може да го срещнете и в различни рецепти за яхния и фондю.
  10. Франция – фондю с конско месо. Може да намерите конското месо в специализираните магазини за месо във Франция, а там го използват дори и в традиционното фондю.
  11. Австрия – LEBERKÄSESEMMEL . Хлебчето (semmel) се пълни с конски леберкез и горчица или кисели краставички. Продава се на щандове по улицата или в специализираните месарски магазини.
  12. Словения – конски бургер. Пропуснете кебапа и опитайте конския вариант на Макдоналд’с.

Подготвили сме ви и няколко вкусни рецепти, с които да експериментирате и не забравяйте да залагате на фермерско свежо месо от проверен източник.