Как да разберем, че месото е развалено? – Фермерско свежо месо

Как да разберем, че месото е развалено?

3 знака развалено месо

Въпреки че знаем как да съхраняваме правилно месото и се опитваме винаги да пазаруваме качествени продукти от проверени източници, понякога всички се сблъскваме с развалената стока. Това важи особено в случаите, когато купуваме предварително опаковани деликатеси, които използваме, за да приготвяме обяда за училище или работа, с идеята да сме подготвени за цялата седмица. До четвъртък или петък обаче,  месото много често започва да изглежда малко подозрително и започваме да се чудим дали остатъците са безопасни за консумация. Датата на производство или препоръчителният краен срок за употреба не винаги е най-добрият индикатор, така че днес екипът на Фермерско Свежо е подготвен с три признака, за които да следите:

  1. Външен вид

Първата стъпка, за да се определи дали месото ви е развалено, е да проверите неговият цвят. Променил ли се е по някакъв начин? Ако месото е придобило бледо сив, кафяв или жълт оттенък, вероятно не е безопасно да се яде. Задължително трябва да го изхвърлите и ако забележите някакъв признак за образуване на плесен.

  1. Миризма

След това го подушете. Ако месото мирише по някакъв начин (в случай че е развалено, то често има дъх на кисело или мирис на оцет), това не е добър знак. Препоръчваме ви да не рискувате и да го изхвърлите.

  1. Допир

И накрая, ако на повърхността на месото ви има слаб, лепкав филм или ако части от него са доста твърди, най – вероятно е започнал процес на разваляне.

Най-добрият начин да съхранявате такъв тип вакумирани деликатеси, които използваме за сандвичи, е да ги поставите в най-студената част на хладилника веднага щом се приберете у дома. Обикновено е добре да се консумират от седем до десет дни след датата на продажба. След като бъдат разопаковани обаче, трябва да се използват в рамките на пет дни.

А какви са вашите идеи за обяд, който може да се вземе в офиса или е подходящ за училище?