Как да замразявате и претопляте останалото месо от говежди гърди? – Фермерско свежо месо

Как да замразявате и претопляте останалото месо от говежди гърди?

говежди гърди

Съветът на екипа на Фермерско Свежо е винаги, когато решите да приготвите говежди гърди, да си осигурете допълнително количество, което да може да замразите. Не само, че месото е много по – вкусно в деня след готвенето, но и да знаете, че имате нещо готово във фризера за вечерите, когато не ви се прекарва твърде много време пред печката, е незаменимо. Нашите простички трикове за замразяване на месото, което ви е останало, ще ви гарантира, че може да го използвате и да го превърнете в закуска, обяд или вечеря по всяко време.

Нарежете гърдите и ги замразете на един слой:

За по-лесно замразяване и претопляне на гърдите, нарежете месото на филийки и го замразете на един слой. Когато имате нужда само от няколко резена, можете да издърпате и да размразите точно това, от което се нуждаете.

Няколко основни стъпки, които да следвате при замразяването:

  • Охладете сготвеното месо в течността, в която е било приготвяно. Това ще направи вкусът му много по – добър на следващия ден. Когато се охлади по този начин, гърдите ще останат влажни, попивайки част от течността и мазнините, докато се охлаждат. Ако замразите само сготвените и нарязани гърди, месото ще остане доста сухо.
  • Разрязвайте и замразявайте резени в един слой. На следващия ден извадете гърдите от охладената течност и режете на филийки. Поставете парчетата на един слой върху хартия за печене, и замразявайте докато се втвърди, минимум за три часа.
  • Етикетирайте и съхранявайте във фризера. След като се замрази месото, преместете резените в торбичка във фризера. Добре е да етикирате с датата на готвене, тъй като месото ще се запази свежо и ще бъде безопасно за консумация за около три месеца.
  • Използвайте, ако е необходимо. Когато имате нужда от няколко парчета гърди, ги извадете от фризера и загрейте с малко бульон от говеждо месо в тиган. Сотирането им в плитък тиган с малко течност ще размрази месото постепенно и ще го задържи сочно.

А течността,  в която сте приготвяли месото може да замразите също в малки контейнерчета  или форми за мъфини и да я използвате като заготовка за супи.

За още хитринки за по – бързо приготвяне на вечеря в делничните дни може да погледнете статията ни с трикове, а за още рецепти и интересни факти около качественото месо, следете за новостите ни във Facebook.