Момици на грил – Фермерско свежо месо

Момици на грил

момици на грил

Приготвянето на този така вкусен деликатес ще придаде хрупкава коричка, която приятно контрастира с кремообразната и нежна вътрешност на месото. В Аржентина много често се приготвят и цели на скара, но екипът на Фермерско Свежо смята, че по този начин е много по – лесно за готвене и отнема по – малко време. Както при всички карантии, важно е да се уверите, че разфасовката е от фермерско свежо месо.

Нужни продукти

  • 500 грама момици
  • oколо 4,5 литра студена вода
  • 1 чаена чаша бял оцет
  • 2 супени лъжици сол
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин
  • за добавка може да използвате чимичури сос
  • 4 дървени шишчета, предваително накиснати в топла вода за около час

Приготвяне:

Изплакнете момиците добре и след това ги поставете в 6 – литрова тенджера и добавете водата, солта и оцета. Изчакайте  да заврат на висока температура, след което намалете топлината и оставете да покъкрят за около 10 – тина минути. Изцедете ги добре в гевгир, след което ги прехвърлете в купа с вода и лед, за да ги охладите.

Докато се охлаждат, пригответе грила за готвене на директна топлина. За скарите на въглища разпалете огъня, за да достигнете до средно горещи въглени, а при газовите грилове – нагласете на умерено висока температура.

Изцедете добре момиците и ги подсушете. Внимателно раздробете месото на по – малки парченца с дебелина около 3,5 – 4 сантиметра. Поставете ги за минутка в купа с мазнина и после ги разпределете по шишчетата (около 5 парченца всяко). Подправете със сол и пипер на вкус.

Гриловайте месото върху леко омаслена скара (използвайте капак, само ако скарата е газова). Обръщайте го от време на време и целта е да се запече до златисто кафяво, общо 5 до 7 минути.  Извадете го на подложка и нека да отпочине, хлабаво покрито с фолио за още 5 минути.