10 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте свинско бонфиле – Фермерско свежо месо

10 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте свинско бонфиле

свинско бонфиле

Свинското бонфиле обикновено се приема за звездата на вечерята през седмицата. Цената му е достъпна, приготвя се изключително лесно  и е гаранция, че ястието ви ще се получи вкусно и засищащо. А ето и 10 – те най – важни неща, които трябва да знаете, когато го избирате за основен продукт във вашето меню:

  1. Винаги отделяйте няколко минути, за да премахнете сребристата ципа – тя представлява тънка мембрана от съединителна тъкан. Не се разгражда при готвене, така че в случай, че не я отстраните, текстурата на месото ще е по – твърда и трудна за сдъвкване. Използвайте тънък и гъвкав нож, за да я изрежете и махнете, или помолете в месарския магазин да го направят вместо вас.
  2. Оставете го да постои известно време в саламура – свинското бонфиле е крехко месо, което изсъхва бързо, ако се пресготви дори за няколко минути. Поставянето в саламура гарантира, че месото ще остане нежно, сочно и добре подправено.
  3. Използвайте само две стъпки, за да приготвите перфектното свинско бонфиле – ето ви и още една причина да го обичате: запечатайте и след това запечете месото за отлични резултати всеки път. Запечатването на месото като първа стъпка му придава апетитна златисто-кафява коричка, а запичането във фурната след това спомага да се приготви и вътрешността му.
  4. Когато запечатвате, използвайте силно нагорещен тиган – за да получите неустоима коричка на повърхността на месото, винаги започвайте със супер горещ тиган. Поставете го във фурната да се загрее за 10 до 20 минути предварително.
  5. Оставете си 30-ина минути за същинското готвене – част от чара на тази разфасовка се крие в бързото и лесно приготвяне. Независимо дали запечатвате, печете или слагате в яхния, свинското бонфиле ще си остане от предпочитаните ни меса за лесни 30-минутни ястия.
  6. Свинското бонфиле е от тези непретенциозни меса, които нямат нужда от много добавки и гарнитури – след като го запечатате на тиган, просто прибавете боб, зеленчуци, ябълки към тигана, преди да го поставите във фурната за последните 10 до 12 минути готвене.
  7. Използвайте го в яхнии – поради крехкостта си и факта, че се приготвя много бързо, свинското бонфиле е много подходящо за заместител на свинските котлети във всякакъв тип яхни. Просто нарежете филето на кръгчета от по 10 см, които после да разделите на две или три ленти.
  8. Не се тревожете прекалено много за розовото месо – лек розов нюанс във вътрешността е абсолютно допустим. За свинското месо вътрешната температура (не цветът) е най-добрият индикатор за степента на приготвяне.
  9. Приготвяйте свинско бонфиле на 63 градуса – измерването на вътрешната температура с термометър е най-точният начин, за да сте сигурни кога е готово за консумация. Приготвено на тази температура, месото се получава сочно, нежно и със съвсем лек розов нюанс.
  10. Затопляйте, без да го пресушавате – за да не се окажете с претоплено и сухо месо, го загрявайте като го запечатате отново на средно висока температура в чугунен тиган на котлона. По този начин месото се загрява бързо, преди да има възможност да изсъхне. Ако се притеснявате, че може пак да се получи сухо, добавете малко вода или бульон. Те ще придадат допълнителна влага, за по – сочен резултат.

А каква е разликата между свинско филе и бонфиле? Ако не сте прочели в статията ни, ви съветваме веднага да поправите тази грешка! За свежи идеи и перфектни резултати в кухнята не пропускайте да ни следвате и във Facebook!