Полезни съвети, за да си приготвите наденица с по-малко мазнини – Фермерско свежо месо

Полезни съвети, за да си приготвите наденица с по-малко мазнини

наденичка с ниско съдържание на мазнини

Дори и да сте почитател на наденицата, високото й съдържание на мазнини може да ви откаже да я консумирате. Разбира се, в търговската мрежа се предлагат и наденички с ниско съдържание на мазнини, но понякога съставките в тях са твърде спорни и може да имате притеснения за задравословността им.

Приготвяйки наденицата вкъщи, можете да контролирате съставките, подправките и всичко останало, което слагате вътре. Тези от вас, които са на диета с ниско съдържание на мазнини, могат да контролират съдържанието им в домашно приготвените колбаси, но имайте предвид, че по-малко мазнини ще означават суха наденица.

Колко ниско да е съдържанието на мазнини зависи единствено от вашите собствени вкусови предпочитания.

Ако се притеснявате, че стремежът към по-здравословното хранене може да доведе до компромис с вкуса, то постарайте се да постигнете баланс между двете. Може би ще добавите малко повече мазнини, отколкото първоначално сте задали, но ще консумирате по-малко количество или ще направите колбас с  по-ниско съдържание на мазнини и ще си хапнете  повечко. Решете коя версия ще отговори на вашите здравни нужди и ще задоволи апетита ви.

Как да не се стане наденичката суха?

Колбаси с ниско съдържание на мазнини не трябва непременно да означава сухи колбаси. Може да използвате различни методи, за да постигнете по-ниско съдържание на мазнини и в същото време да запазите оптимално количеството влага. Например добавянето на плодове като нарязана ябълка или стафиди ще допринесе за това. Може също да опитате с лук, гъби и други богати на влага зеленчуци.  Дори тофу ще допринесе за повече влага. Най – хубавото тук  е, че ако имате някой любим плод или зеленчук, спокойно може да го добавите към продуктите за вашата наденичка така да подобрите вкуса й. Ябълката е често срещан плод при приготвянето на колбаси.

Друг метод, с който може допълнително да намалите съдържанието на мазнини до 20%, без да жертвате влагата, е като сготвите пресните наденички и след това оставите мазнината да се отцеди върху  хартиена кърпа. Използването на колбас в малки количества като вкусов акцент, а не като основно ястие, също ще спомогне за намаляване на мазнините във вашата диета, но все пак ви позволява да се насладите на вкуса им.

В блога може да намерите още полезни съвети как да гриловате наденички, както и малко повече информация за мексиканската и испанската версия на този обичан от всички месен деликатес.