Домашно приготвено месно пюре за бебета (6-12 месеца) – Фермерско свежо месо

Домашно приготвено месно пюре за бебета (6-12 месеца)

домашно приготвено пюре

В нашия блог може да намерите най-различни рецепти и начини на приготвяне на любимото фермерско свежо месо, но често те са подходящи за възрастни или големи деца. Със следващите няколко реда ще ви докажем, че приготвянето на бебешка храна е също толкова лесно и единственото, което е важно да съблюдавате, е изборът на прясно месо и да пасирате получено ястие накрая.

Няма нищо трудно в приготвянето на бебешката храна вкъщи. Свободни сте да използвате всякакъв вид месо според начина на захранване на вашето бебе: свинско, телешко, пилешко, пуешко и др. Имайте предвид, че ако използвате пилешки меса, е добре да намалите времето за гответе наполовина. За целите на тази рецепта ние сме избрали да използваме телешко месо. Може да използвате и замразено такова.

Нужни продукти:

  • 2 супени лъжици мазнина или масло
  • 250 или 0.500 килограма обезкостено месо за яхния, нарязани на 2.5 сантиметрови кубчета
  • 1/3 чаша брашно
  • 3 чаши течност (вода, зеленчуков или плодов сок)
  • 4 средни картофа, с премахната кожа и нарязани
  • 5 средни моркови, почистени и нарязани
  • 1 пакет замразен грах (или друг зелен зеленчук)

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината в голям тиган на средно висока температура. Оваляйте късчетата месо и ги запържете до кафяво в мазнината. Добавете избраната течност и покрийте плътно с капак.  Оставете да покъкри на средна температура за около час – час и половина в зависмост от избрания вид месо. След това добавете нарязаните моркови и картофи и оставете отново на огъня за още 15 минути. След това добавете и замразения грах, покрийте и гответе още 5 минути. Пюрирайте така получената яхния до гладка консистенция.

Може да съхранявате в хладилник до 2 дни или да замразите във фризер за 2-3 месеца. Също така картофите могат да бъдат заменени и с ориз.

Така бебешкото пюре е готово и може да бъде направено дори в по-големи дози и използвано, когато имате нужда от нещо вече приготвено. Единствено бихме ви посъветвали да купувате месо от проверени източници, където сте уверени, че то е качествено.