Как да гриловате наденички? – Фермерско свежо месо

Как да гриловате наденички?

Наденичките представляват заготовки от мляно свинско, говеждо или телешко месо, в естествена обвивка с характерна цилиндрична форма. Най-често наденицата бива осолена и подправена. Името „наденица“ произлиза от латинската дума salsus, която се превежда на „нещо осолено“.

Приготвянето ѝ на грил е здравословна алтернатива на пърженето, тъй като намалява калориите и съдържанието на мазнини. Предизвикателството при този начин на обработване е да се приготвят напълно без да се изсушава и изгаря отвън, но в същото време и да не остане сурово отвътре.

За щастие, има няколко метода на печене на наденички, които предотвратяват изгарянето и запазват вкуса:

Разрежете и гриловайте – нарежете ги  надлъжно, но не до края, а на около 80%. След това разделете двете части и ги сложете на грила. Това е чудесен начин за бързо приготвяне на вътрешността, като може да поставите наденичката с вътрешността към грила, за да не изсъхне кожичката. Разбира се, с този метод, при разрязването соковете изтичат, което като цяло изсушава месото. Така готвенето е лесно, но често води до липса на отчетлив вкус.

Сварете и след това гриловайте – този метод включва две техники, като първото, което трябва да направите, е да сварите леко наденичката. Например, можете да я поставите в течност от равни части вода и бира, за да поври за няколко минути, преди да я сложите на скарата. Добавянето на нещо във водата подобрява вкуса и аромата. Ако използвате само чиста вода, наденичките няма да се получат толкова ароматни. А самият процес е много лесен:

  • Най-напред поставете надениците в кипяща течност и ги оставете достатъчно дълго, за да се втвърди кожичката. Когато ги извадите от, мазнините трябва да са започнали да втечняват.
  • След това поставете надениците на предварително сгорещена скара, но не на прекалено силен огън, по – скоро средна температура, и завършете готвенето.

Този метод ви дава сочни колбаси и е популярен начин за гриловане. Освен това е и един сигурен начин да се запазят обвивките от втвърдяване.

Направо на грила  – поставете наденичките на скара и ги пригответе по старомодния начин. Най-големият проблем с това е, че често използваме твърде висока температура и така изгаряме повърхността. преди средата да бъде приготвена. Затова в идеалния случай по този метод е добре да се поддържа ниска темература на грила и да се отдели малко повече  време за приготвяне.

Този вкусен деликатес е отлична алтернатива за бърза вечеря и за приготвяне, когато просто искате да метнете нещо върху скарата, което да не изисква прекалено дълга предварителна обработка.