5 съставки, които да приготвите със свинското бонфиле за бърза вечеря – Фермерско свежо месо

5 съставки, които да приготвите със свинското бонфиле за бърза вечеря

5 съставки свинско бонфиле

Свинското бонфиле е съставка, с която вече няколко материала подред ви запознаваме в детайли. Тя е предпочитан „герой” във всяко ястие, най – вече поради лесното и бързо приготвяне и не много високата си цена. Всичко, от което се нуждаете, е добре приготвеното месо и още нещичко, което да допълни чинията ви. Най – хубавата част тук е, че може да приготвите двете съставки в един тиган почти едновременно.

А ето и предложенията на екипа на Фермерско Свежо за пет вкусни допълнения, които сме убедени, че винаги ще са подходящ вариант за свинското бонфиле

  1. Всякакъв вид бобови растения

Изцедете и изплакнете съдържанието на една кутия от любимия си вид варива – черен боб, бял боб или нахут – и просто го разпръснете в тигана около бонфилето.  Поръсете добре със зехтин, сол и черен пипер. След което счукайте няколко скилидки чесън и ги разбъркайте добре с бобовите зърна. Фасулът добавя допълнителен протеин и много фибри към ястието, докато попива от соковете на месото.

  1. Практически всякакви зеленчуци

Тъй като свинското филе се нуждае само от около 10 до 12 минути, за да се запече във фурната, използвайте ситно нарязани зеленчуци, които омекват и се готвят бързо. Пример за това са разрязани на две чери доматчета, зелен фасул, нарязани чушки и тиквички. Те могат да бъдат приготвени за приблизително същото време, особено на високата топлина, на която е настроена фурната. Преди да ги добавите към тигана със свинското месо, объркайте ги с малко зехтин, сол и черен пипер.

Ако смятате, че зеленчуците не са толкова меки и карамелизирани, колкото би ви се искало за времето на приготвяне на место, тогава прехвърлете приготвеното бонфиле на дъска за рязане, и върнете тигана със зеленчуци обратно във фурната. Гответе ги още 10 – ина минути, докато месото остане да „отпочине.

  1. Бланширани картофи

Използването на бланширани картофи означава, че ще сте сигурни, че те ще бъдат готови по едно и също време с месото. Тъй като те вече са предварително приготвени и омекнали, просто изчакайте да се запекат на повърхността.

За да бланширате картофите, ги нарежете на малки кубчета и след това ги накиснете в тенджера със студена и подсолена вода. Оставете водата да заври и оставете картофите да поврат за около 5 минути или докато можете лесно да ги пробиете с нож. Изцедете и след това ги разбъркайте с много зехтин, сол, черен пипер и някои нарязани пресни билки, като розмарин например. После добавете картофите в тигана заедно със свинското месо. Заедно с месото те ще се овкусят и ще станат хрупкави и сочни.

  1. Ябълки

Свинското и ябълките са отлична комбинация. Сладостта на плода си кореспондира много добре с вкуса на месото и затова съчетанието им се приема като класика в кулинарията. Просто прибавете нарязаната на кубчета ябълка в тигана с бонфилето, сложете няколко парченца масло и плодът ще се карамелизира и ще овкуси със сладките си сокове месото по неповторим начин.

  1. Бисквити

Може и да изглежда странно на пръв поглед, но тестото за бисквити, се пече за почти едно и също време, както свинското месо, така че спокойно може да поставите няколко оформени топчета в тигана до месото. От долната част те ще поемат соса от дъното на тигана, а отгоре ще бъдат пухкави и златисти.

Избрахте ли любима рецепта и готови ли сте да се потопите в кулинарните експерименти с любимото фермерско свежо?