Нисковъглехидратно печене на грила – Фермерско свежо месо

Нисковъглехидратно печене на грила

нисковъглехидратно печене на грил

Печенето на скара e здравословен начин на готвене, тъй като обикновено  скарата се поставя на открито и това позволява на мазнините да се изпарят постепенно.  А какво означава това за хората, които са на нисковъглехидратна диета?  По правило месото не съдържа почти никакви въглехидрати и това е причината толкова много хора да го предпочитат. Проблемите със съблюдаването на определен начин на хранене може да се получат от това, което добавяме към месото.

Как да открием въглехидратите?

Ако обръщате внимание на етикетите и всичките дебати около съставките на това, което ядем, вероятно сте разбрали, че фактите за храните са спорни. Научната информация може да ни обърка, а хранителните компании искат да правят пари, независимо колко лоши или добри са техните продукти.  Един от примерите е, че салатата „Цезар” в повечето вериги за бързо хранене има повече мазнини, отколкото хамбургерите, продавани там, колкото и странно да звучи това.

Когато пазарувате добавки за месото внимавайте за подправките, барбекю сосовете и маринатите, които се предлагат в магазина. Повечето  барбекю сосове в търговската мрежа са натоварени с калории. Компонент номер едно в някои от тях е захарта или високо фруктозен царевичен подсладител. Типичният сос, закупен от  магазин, съдържа между 5 и 8 грама въглехидрати на супена лъжица. Дори подправките могат да съдържат големи количества захар. Най-сигурният начин да сте уверени в това, което консумирате, е да си го направите сами.

Как да добавим аромат и вкус към ястието?

Ароматът идва от цял куп храни, които обикновено са без мазнини и без въглехидрати. Подправки, билки, люти чушки, чесън, лук са чудесен начин да добавите вкус и да го направите, без да приемате нищо, което не желаете.

Когато мариновате  се опитайте да смесвате няколко супени лъжици зехтин, 1/4 чаша балсамов оцет, три скилидки чесън, смлян сушен риган, мащерка и мента. С тази рецепта ще имате вкусна  марината, без да   добавяте въглехидрати и  със съвсем малко мазнини. Имайте предвид, че  голяма част от мазнините от зехтина ще се изпарят, когато поставите месото на скарата.

Сосове за барбекю

Традиционните сосове за барбекю са обикновени смеси от оцет (обикновено ябълков) подправки и понякога домати. Доматите имат захар, но те са пренебрежимо малко в сравнение с тези  във високофруктозния царевичен подсладител, който се използва в наши дни. Сосът трябва да добави вкус към този на месото, приготвено на скарата, без да подтиска този на месото. Трябва да се усеща аромата на месото по небцето ви, а не само захар и изкуствени добавки.

Екипът на Фермерско Свежо препоръчва да четете внимателно етикетите на това, което закупувате и да помните, че едно качествено месо се нуждае от много малко допълнителни продукти за подобряване на вкуса.