Сочни пържоли във фурната – Фермерско свежо месо

Сочни пържоли във фурната

свински пържоли на фурна

Какво ще кажете, ако може да ви гарантираме, че с нашето ръководство всеки път ще имате перфектно сготвени сочни пържоли? Може и да не повярвате, защото на всеки от нас се е случвало месото да му се получи жилаво като подметка и да е доста трудно за ядене и преглъщане, но се оставете да ви уверим в следващите редове.

Купувайте пържоли с кост                       

В тази статия подробно сме се спряли на особеностите на пържолата с кост и изрично подчертаваме, че най-добрият метод за приготвянето ѝ, е във фурната. Единственото, което трябва да съблюдавате е, че на нея ѝ трябва малко повече време, отколкото на обезкостената пържола. Просто предвидете няколко допълнителни минути.

За да се получат сочни пържоли, използвайте бърза  саламура (30 минути)

Поставянето на свинските пържоли в саламура гарантира тяхната сочност. Поставянето в саламура всъщност променя структурата на клетките в месото, което води до забележимо по-сочно парче. Солената саламура също така помага да подправите и вътрешността  на месото. То няма да е прекалено „солено“, а ще е просто добре подправено. Можете да добавите и други подправки, като чесън, пипер, пресни билки и лимон, за да получите по-богат аромат. В случай че се притеснявате пържолите ви да не бледнеят на вкус, задължително ги поставете в саламура преди готвене.

Разбира, се престоят в саламура не е абсолютно задължителен, но ако имате време, съветваме ви да не го пропускате в подготовката.

Избягвайте пресготвянето

Свинските пържоли са много нежно и крехко парче месо, така  че е доста лесно да го пресготвите. Ето защо препоръчваме първо да ги запечатате за кратко на котлона, а след това да ги прехвърлите във фурната, за да довършите готвенето им.  По-умерената топлина на фурната ни помага да контролираме скоростта на готвене малко по-добре и също така предотвратява прегарянето на външната страна и изсъхването, преди средата да е също добре сготвена.

Можете също така да направите целия този процес на готвене на свински пържоли още по-лесен, като използвате само един тиган. Загрейте тигана най-напред във фурната, докато приготвяте останалата част от ястието, след което го сложете внимателно на котлоните, за да запечатате пържолите. След като се загреят до златисто от долната страна, ги обърнете и прехвърлете тигана обратно към фурната. Остатъчната топлина по тигана ще запечата и другата страна на свинските пържола, докато топлината на фурната ги приготвя.

Резултатът е перфектно приготвенa свинскa пържола  – златиста и с коричка отвън, но сочна и нежна във вътрешността. Всеки път. Сервирайте я с обикновена салата, печени зеленчуци или оризов пилаф за лесно и бързо ястие през делничните дни.