Какво да добавим към пържолата, за да е още по – вкусна? – Фермерско свежо месо

Какво да добавим към пържолата, за да е още по – вкусна?

добавка на пържола

Един чудесен начин да направите  всяка пържола по – вкусна е с подходящата добавка. Това може да бъде толкова просто, колкото добавянето на сотирани гъби например, но и може да се получи доста по – сложно, защото всичко зависи как вие го направите. Завършването по този начин на пържолата наистина ще я накара да се откроява.

А ето и няколко идеи от екипа на Фермерско Свежо за различни видове топинги:

  1. Маслото: традиционно, пържолите се сервират с топинги, за да добавят аромат към вкуса и да придадат на храната по-елегантен вид. Гъби и лук, задушени в масло и чесън, са страхотна идея, но има още толкова много възможности, че е невъзможно да изброим всички. Една от основните съставки, която работи изненадващо добре върху пържола, е маслото. То добавя влажна, кремообразна глазура на повърхността, без да пречи на вкуса на месото. Добавянето на подправки към маслото увеличава приноса му към пържолата, а ключът е да се използва пестеливо и в умерени количества. Примерна идея за топинг може да е размекнато масло, комбинирано със зелен лук и намачкан чесън. Използвайте размекнато, а не разтопено масло, тъй като добавката трябва да има такава форма, че да може лесно да се изсипе върху повърхността на приготвената пържола. След като се нанесе, маслото ще се стопи и потъне в месото, създавайки многопластов вкус.
  2. Плодове и салца: разбира се, не е нужно да разчитате само на маслото. Салцата тук  работи чудесно. Не си представяйте само типичната салца от домати, купена от магазина. Добрата салца за пържола трябва да е свежа и сравнително суха с консистенция, позволяваща да я поставиш отгоре с лъжица. Основа за салцата могат да бъдат доматите, но може и да заложите на нещо по – нетрадиционно като всякакъв вид плодове – от ябълки до манго. Плодът добавя сладко-кисел вкус, който наистина се откроява върху пържолата. Към основата добавете подправки, като карамфил, магданоз, босилек или други подобни. Те придават хубав зелен цвят и още повече вкус. Към тази комбинация добавете чесън, лук, и билки. Ако искате да прибавите лимонов сок или подобен сок, направете го внимателно.
  3. Сирене: то също може да бъде отличен топър. Перфектното сирене за пържола е синьо сирене, но може да използвате и друго. Правилното сирене за пържолата не трябва да е трошливо, затова се придържайте към по – меките като горгонзола, синьо сирене, фета. Комбинирайте го с чесън, лук и крема сирене, за да може да стои хомогенно заедно.

Добавките придават допълнителен вкус към всяка една разфасовка месо. Запомнете, че комбинациите и възможностите за творчество са безброй, така че спокойно може да се развихрите и да създадете нещо уникално, което ще впечатли гостите  ви. А месото – трябва да е фермерско свежо, разбира се!