Рецепта за шницел – Фермерско свежо месо

Рецепта за шницел

рецепта за шницел

След като в една от предишните статии ви разкрихме, че шницелът е едно от онези ястия, за които няма нужда от много време за приготвяне, екипът на Фермерско Свежо е готов и с лесна рецепта. Постигането на сочен и хрупкав къс месце изобщо не е сложно, а сме убедени, че това ще се превърне в обичана храна за малки и големи.

Нужни продукти: (за 4 порции)

  • 4 свински пържоли без кост
  • 1/2 чаша бяло брашно, пресято
  • 1 чаена лъжичка мосрска сол
  • 2 големи яйца
  • 1 чаша фини галета или хлебни трохички
  • 1 чаша растително олио или такова от рапица, прецедено

Начин на приготвяне:

Първо, начукайте пържолите. Това може да стане като вземете 2 пържоли и ги поставите в пластмасова торба с цип. Използвайте чук за месо и помнете, че е добре да бъдат максимално 0,6 см дебели. Оваляйте готовите пържоли в ¼ от брашното в чашата (може да направите това, като го изсипете в торбичката, за да избегнете бъркотията на кухненския плот). След това премахнете пържолите и ги оставете настрана за момент. Повторете с останалите две, в случай че следвате инструкциите и подготвяте вечеря за четирима.

Подправете всяка от оваляните в брашно пържоли от двете страни със солта. Подгответе и място за паниране. Разбъркайте добре яйцата в плитка купа, а в друга такава – поставете галетата или хлебните трохички.

Потопете всяка от пържолите в яйчената смес, а след това в тази с панировката. Поставете пържолите настрана, докато загреете олиото.  Загрейте половината чаша мазнина в чугунен тиган на средно-висока температура, докато започне да цвърчи. Поставете 2 от овалянитре в панировка пържоли и запържете до златисто-кафяв резултат, около 3-4 минути от всяка страна. Повторете с останалите пържоли, като използвате и другата половина от растителното олио.

Пожелаваме ви добър апетит, а за още свежи идеи не пропускайте да следвате Фермерско Свежо във Facebook!