5 странни храни с месо, които германците обожават – Фермерско свежо месо

5 странни храни с месо, които германците обожават

странни немски храни с месо

Немците са известни с това, че си похапват добре и изобщо не отказват месо. И ни,е като видни любители на фермерско свежото месце, направихме солидно проучване и потънахме в дълбините на немската кухня. Открихме, обаче, няколко храни, които преди да опитате, е добре да знаете какво точно похапвате… В противен случай може и да се изненадате!

  1. “Mett”- сурова свинска кайма. При специални поводи като рождени дни в цяла Германия, домакинът е съвсем вероятно да извади на масата огромен поднос с розово месо, често декориран в най-различни форми . И въпреки че най-вероятно ще очаквате с него да изпържи кюфтенца за бургери например, немците ще започнат да го ядат така, както е – сурово. Германците обичат Mett и го сервират в разнообразни скулптури. Дори политическата партия „Алтернатива за Германия“ празнува с огромна табла сурово месо с инициалите си най-отгоре, след като спечели 14% от изборите в Берлин.
  2. “Labskaus”- смес от месо. Тя е направена от говеждо месо, маринован корен от цвекло, лук и картофи и е рецепта на отчаяните рибари по време на дългите пътувания, когато трябвало да използват абсолютно всички налични продукти. Това ястие остава странно популярно в Северна Германия и до днес, а очевидно наследниците им имат техните здрави стомаси.
  3. „Hofer Schwaaß” – деликатес в региона на Северна Бавария. Когато колят прасета, жителите на района, събират  от кръвта в тава, смесват я с бекон, лук и стар хляб и я поставят във фурната за 45 минути. След това сервират приготвеното ястие с- да, правилно предположихте – картофи и зеле.
  4. „Bremer Knipp” – още един вид смес от месо. Традиционна е за град Бремен в Германия и се приготвя от овесена каша, свинско или говеждо месо, бахар и други билки. Най-добре се съчетава с картофите, които няма как да пропуснем в немската кухня или  алтернативно – с  ябълков сос.
  5. „Zungenwurst”- наденичка от език. Някои германци, отегчени от наденичките и шунката, предпочитат да използват езиците на свинете, смесвайки ги с кръв, лук и бекон и наричат цялото това нещо Zungenwurst. Zungenwurst е част от германското семейство Blutwurst, а сред разнообразните кървави колбаси, които можете да намерите в немската република, е известно, че Thuringian Rotwurst е кралицата на всички тях. А от какво се състои тя, ще ви разкрием в някой от следващите ни текстове.